van der Horst

Haspengouw: Cherain richting winst

Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain is op weg naar de zege in de Rally van Haspengouw. Hij is ruim leider met enkel nog de slotlus van deze openingsmanche te gaan.
Cédric Cherain (Hyundai) heeft na de middag zijn voorsprong op Niels Reynvoet (Citroën) en Gino Bux (Hyundai) uitgediept. Dankzij enkele rake klappen heeft Cherain nu een voorsprong van 25 seconden op een beresterke Reynvoet. Die houdt vakkundig Bux achter hem. 

Zowel Reynvoet als Bux moeten wel nog uitkijken voor Maxime Potty (Citroën). Die verloor zijn zegekansen deze ochtend na een foutje, maar de tweede plaats is zeker nog niet uitgesloten. En ook Bastien Rouard  (Hyundai) is nog niet helemaal weg. De Waal hangt op enkele seconden van de regerende kampioen.

Vijf tellen later volgt Adrian Fernémont (Citroën), nog eens vijf seconden verder staat Jos Verstappen (Skoda) die stilaan onder stoom komt. Een bleke Vincent Verschueren (Citroën) volgt al op ruim anderhalve minuut, als achtste.

Bij de GT's blijft Kris Princen domineren. Bij de juniors is er een ijzingwekkend duel aan de gang tussen Jonas Dewilde en Maxim Decock. Bij de M-Cup is Mats van den Brand de weinig verrassende leider.

Foto: BRCDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 24 februari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons