van der Horst

Haspengouw: Cherain wint nagelbijter

Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain heeft de Rally van Haspengouw gewonnen. Dat is de eerste manche van het Belgische Rallykampioenschap. De vice-kampioen haalde het na een intense strijd met Maxime Potty en Niels Reynvoet.
  • Skylimit Events
Het werd nog ontzettend spannend in de fruitstreek. Cédric Cherain (Hyundai) leek deze middag op weg naar een vlotte overwinning, maar kwam in het slot nog in de problemen. Cherain maakte eerste een foutje en reed daarna nog lek waardoor zijn voorsprong bijna volledig wegsmolt. Tegelijkertijd had Maxime Potty (Citroën) de gashendel volledig open gedraaid en de jacht ingezet.

Bijna alles was dus te herdoen op de afsluitende Power Stage. Potty draaide bijna drie seconden sneller dan Cherain, maar dat volstond niet om hem van winst te houden. De Belgische kampioen moest dus vrede nemen met de tweede plaats op exact drie tellen van de winnaar. Ook Niels Reynvoet (Citroën) had nog een kans op winst, maar besloot uiteindelijk als derde, terwijl hij een hele dag op de tweede plaats had gereden. Potty wist de Oost-Vlaming in de slotmeters dus nog te verschalken.

Gino Bux (Hyundai) valt net naast het podium en start het jaar met de vierde plaats algemeen, op amper dertien tellen van Cherain. Jos Verstappen (Skoda) sluit de top vijf, na een heel sterke slotlus waarin hij nog komaf maakte met Bastien Rouard (Hyundai), die het op zijn beurt net haalde van Adrian Fernémont (Citroën). Vincent Verschueren (Citroën) werd achtste op bijna twee minuten.

Kris Princen haalde het in de klasse GT zonder veel tegenstanders. Bij de juniors ging een felbevochten zege naar Jonas Dewilde nadat Maxim Decock lek reed. In de M-Cup was Mats van den Brand ongenaakbaar!

De volgende manche is pas eind april, met de Rally van Wallonië. Cherain komt er uiteraard als leider in het BRC aan de start.

Foto: Davy Degryse
 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 24 februari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons