van der Horst

Haspengouw: Een eerste voor Ghislain de Mévius na zinderend slot

Ghislain de Mevius
Ghislain de Mevius
Ghislain de Mévius heeft zijn eerste overwinning beet in het Belgische Rallykampioenschap. De 31-jarige Waal won de Rally van Haspengouw na een ijzingwekkend slot. Kris Princen strandde op de tweede plaats na een lekke band op de laatste proef.
Kris Princen - Citroën C3 R5
Kris Princen - Citroën C3 R5
Met nog vier proeven te gaan had Ghislain de Mévius (Skoda) een minimale achterstand van één tiende op Kris Princen (Citroën). Princen wist wel een klein beetje uit te lopen en had met de slotproef in zicht een voorgift van 2.7 seconden. Gezien de minimale verschillen de hele dag leek de Limburger op weg naar een zesde overwinning in Landen, maar dan ging het fout. Princen reed lek en verloor zowat een halve minuut. De Mévius pakt zo zijn eerste overwinning in het Belgische kampioenschap na een ijzersterke koers.

Princen leek zelfs nog van het podium te tuimelen maar op diezelfde proef reden ook Adrian Fernémont (Skoda) en revelatie William Wagner (Citroën) lek. Princen redde zo zijn tweede plaats, op 25.3 seconden van de winnaar. Fernémont mocht alsnog mee het podium op, op 1min19. 

Grégoire Munster (Hyundai) besloot ei zo na op het podium bij zijn debuut voor Hyundai. Hij strandde na een vlekkeloze wedstrijd op amper twee tellen van Fernémont. Vincent Verschueren (VW) rondde de top vijf af op ruim anderhalve minuut.

William Wagner viel naar plaats zes terug. Guillaume de Mévius (Citroën) die eerder al veel tijd verloor door twee lekke banden eindigde toch nog zevende voor de Mitsubishi WRC van Chris Van Woensel. Jonas Langenakens (Mitsubishi) en Tuur Vanden Abeele (Ford) sluiten de top tien. 

Bij de GT's stond er geen maat op Gunther Monnens. Bij de junioren redde Gilles Pyck het met amper zes tienden voorsprong op Charles Munster die meteen in de voetsporen van broer Grégoire lijkt te treden. Dirk Deveux was heer en meester bij de historics. In de M-Cup haalde Patrick Diels het van Franky Boulat na een mooie strijd.

Het BRC gaat binnen twee weken al verder, met de Spa Rally.

Foto: RIP - Davy Degryse & DG Sport Compétition

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 29 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons