van der Horst

Haspengouw: Ghislain de Mevius leidt na ochtendlus

Ghislain de Mevius
Ghislain de Mevius
Ghislain de Mévius is na vier van de twaalf klassementsproeven in de Rally van Haspengouw leider. Adrian Fernémont en Kris Princen volgen op de voet in deze openingsmanche van het BRC.
Ghislain de Mévius (Skoda) begon het beste aan de wedstrijd met de eerste besttijd. De eerste leider hield de kop doorheen de ochtend maar de concurrentie geeft voorlopig niet af. Adrian Fernémont (Skoda) volgt op 1.7 seconde. Kris Princen (Citroën) pakte de laatste besttijd van de ochtendlus en is derde op 5.5 seconden.

Guillaume de Mévius (Citroën) is vierde op een kwartminuut. Grégoire Munster debuteert sterk met de Hyundai en is voorlopig vijfde op 22 tellen. Hij heeft vier tienden voorsprong op William Wagner (Citroën) die zijn debuut maakt op Belgische wegen.

Bij de GT's is Gunther Monnens weinig verrassend riant leider. Gilles Pyck is voorlopig beste junior en loopt een beetje weg van Charles Munster die op zijn beurt ook bezig is aan een sterke wedstrijd. 

In de M-Cup is er een felle strijd tussen Patrick Diels en Franky Boulat. Björn Syx is derde in die cup. Bij de historics is Dirk Deveux leider.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 29 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons