van der Horst

Haspengouw: Kris Princen leidt na vier proeven

Kris Princen - VW Polo
Kris Princen - VW Polo
Kris Princen is leider na vier proeven in de Rally van Haspengouw, de seizoensopener van het Belgische rallykampioenschap. Zijn voorsprong is wel nog verre van geruststellend. Cédric Cherain en Vincent Verschueren volgen.
Kris Princen is auteur van drie besttijden maar zijn voorsprong blijft wel nog klein. Cédric Cherain pakte de besttijd op de slotproef van de lus en houdt met een achterstand van 7.6 seconden de Belgische kampioen in het vizier. De achterstand van Vincent Verschueren is nu dik tien seconden.

De strijd om de zege lijkt nu al tussen deze drie tenoren te gaan want Sébastien Bédoret, vierde in de stand, volgt al op ruim een halve minuut. Hij wordt op de huid gezeten door Ghislain de Mévius. Bastien Rouard is een knappe zesde en de laatste die de achterstand nog onder een minuut houdt want Gunther Monnens volgt dus al op een minuut.

Heel wat kleppers zijn we al kwijt. Patrick Snijers verkeek zich in een bocht, ging rechtdoor en liep fatale schade op. Adrian Fernémont moest opgeven met versnellingsbakproblemen en Guillaume de Mévius is al huiswaarts aan het keren.

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 23 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons