van der Horst

Haspengouw: Potty verrassende leider na openingslus

William Wagner - VW Polo Rally2
William Wagner - VW Polo Rally2
Maxime Potty is de verrassende leider na de openingslus in de Rally van Haspengouw, de openingsmanche van het BRC. Hij gaat een sterke Kris Princen en de Fransman William Wagner vooraf.
Iedereen was goed wakker van bij de start. Er werd meteen op het scherpst van de snee gestreden met zeven rijders binnen de vijf seconden op de openingsproef van Walshoutem. Maxime Potty (Citroën) en Kris Princen (Citroën) deelden de besttijd, maar de jonge oud-circuitrijder ontdeed zich op de volgende proef meteen van de Limburger met een nieuwse snelste tijd.

Daarna kwam Gino Bux (VW) helemaal onder stoom met twee beste chrono's, waarmee hij terug helemaal in de strijd om het podium zit. Potty liep verder uit en telt na vier proeven een bonus van 6.3 seconden op Princen en 8 seconden op William Wagner (VW), ook al sterk in de jongste twee edities. Bux zit nu op exact 10 tellen. Adrian Fernémont (Skoda) heeft het goede ritme nog niet vast en is vijfde op 12.2 seconden, voor Cédric Cherain (Hyundai) die ook duidelijk nog een beetje moet wennen aan zijn nieuwe wagen.

Bij de Cup-rijders is Jonas Langenakens (Mitsubishi) de snelste in zijn achtertuin, voor Kurt Boone (Mitsubishi). Bij de juniors is Jonas Dewilde (Clio) de logische leider. In de M-Cup houdt thuisrijder Patrick Diels vakkundig Bjorn Syx achter zich. Bij de GT's is Marvyn Henrard voorlopig de beste in een strijd met Gunther Monnens. De 31-jarige Waal, pas toe aan zijn tweede seizoen heeft een plus van zes seconden.

Foto: Davy Degryse - RIP

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 25 februari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons