van der Horst

Haspengouw: Princen lonkt naar zege

Kris Princen - VW Polo
Kris Princen - VW Polo
Kris Princen lijkt goed op weg zichzelf op te volgen in de Rally van Haspengouw. Cédric Cherain maakt een foutje en Vincent Verschueren reed lek. De Limburger heeft nu een voorgift van een halve minuut op Cherain.
Cédric Cherain (VW Polo) dreef de druk op in het begin van de tweede lus, maar vergaloppeerde zich op de zesde proef van de dag en ging in de fout aan hoge snelheid, gelukkig zonder veel erg. Kort later viel ook Vincent Verschueren (Skoda Fabia) terug na een lekke band aan het slot van de middaglus. Tegelijkertijd reed Kris Princen opnieuw drie besttijden en lijkt hij op weg naar een nieuwe zege. Hij telt een halve minuut voorsprong op Cherain en bijna een minuut op Sébastien Bédoret (Skoda Fabia) en Vincent Verschueren die zich dus nog moet reppen om op het podium te komen.

Ghislain de Mévius is nu vijfde op 1’11. Op ruim anderhalve minuut vechten de Skoda’s van Gunther Monnens en Bastien Rouard een mooi duel uit voor plaats zes. Matthias Boon, Jonas Langenakens en Niels Reynvoet besluiten de top tien. In de M-Cup lijdt Patrick Diels, bij de Juniors Grégoire Münster en in historic Gino Kenis.

foto: ripSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 23 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons