van der Horst

Haspengouw: Princen neemt over voor de slotlus

Kris Princen - Citroën
Kris Princen - Citroën
Na twee derde wedstrijd heeft Kris Princen de leiding overgenomen in de Rally van Haspengouw, de opener van het BRC-seizoen. De Limburger heeft een minimale voorsprong van één tiende op Ghislain de Mévius.
  • Dreamdrive
Kris Princen (Citroën) heeft op de laatste proef van de middaglus de leiding in handen genomen.  Princen kende een begenadigde achtste proef in een verzopen Haspengouw. Hij reed iedereen op meer dan zeven seconden. Veel marge heeft de tweevoudige kampioen van België niet, want Ghislain de Mévius (Skoda) is maar een tiende verwijderd.

William Wagner
William Wagner
Op de derde plaats staat nu een ijzersterke William Wagner (Citroën) die goede tijden combineert met een flamboyante stijl. Wagner was de snelste van de middaglus en volgt nu op 20 seconden van de leider. Adrian Fernémont (Skoda) was dan weer de verliezer van de middag. De kampioen van België volgt nu op 25 seconden. Grégoire Munster ontdekt de Hyundai in moeilijke omstandigheden maar staat wel mooi vijfde op net geen minuut. Vincent Verschueren (VW) is zesde op twee seconden van Munster. Guillaume de Mévius (Citroën) reed twee keer lek en volgt al op drie minuten. Sébastien Bédoret (Skoda) schakelde zichzelf deze ochtend al uit toen hij een kwartier vaststak in een gracht.

Na zeven proeven leidt Gunther Monnens bij de GT's, Gilles Pyck bij de juniors, Patrick Diels in de M-Cup en en Dirk Deveux bij de historics.

Foto: RIP - Davy Degryse en Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 29 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons