van der Horst

Haspengouw: Princen schenkt VW Polo R5 eerste asfaltzege

Kris Princen - VW Polo
Kris Princen - VW Polo
Kris Princen heeft zichzelf opgevolgd in de Rally van Haspengouw, de seizoensopener van het Belgische rallykampioenschap. De Limburger schonk de Volkswagen Polo meteen ook een eerste internationale asfaltzege. Een dubbel zelfs, want Cédric Cherain werd tweede.
  • Hamofa Performance
De eindzege voor Kris Princen (VW Polo) kwam in de slotlus niet meer in gevaar. De Limburger controleerde perfect het slot van de wedstrijd. Cédric Cherain (VW Polo) naderde wel nog tot op 17 seconden, maar aanstalten maken op winst, dat liet Princen niet toe. Princen wint zijn vierde Haspengouw.

Op exact een minuut werd Sébastien Bédoret (Skoda Fabia) derde, maar dat hij vooral te danken aan Vincent Verschueren (Skoda Fabia) die nog maar eens lek reed en zelfs nog Ghislain de Mévius (Skoda Fabia) moest laten voorgaan.

Bastien Rouard (Skoda Fabia) moest nipt de duimen leggen voor de zesde plaats die naar Gunter Monnens (Skoda Fabia) gaat. Jonas Langenakens besluit de topt acht in zijn Mitsubishi Lancer Evo X.

Patrick Diels won nog vrij overtuigend de M-Cup, Grégoire Munster deed hetzelfde bij de juniors op een meer dan overtuigende en autoritaire manier. Guino Kenis haalde het in een mager historicveld.

Foto: Sandro Delaere 

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 23 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons