van der Horst

Haspengouw: vijfsterrenveld voor seizoensopener

Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Met de Rally van Haspengouw wordt komend weekend het Belgische rallykampioenschap afgetrapt. De organisatie kan rekenen op een vijfsterrenveld met alle grote tenoren, waaronder kampioen Maxime Potty. De rally is de eerste van zeven manches in een hertekend BRC.
  • Skylimit Events
De kalender van het BRC onderging een fikse transformatie na de overdaad van vorig jaar. Het verzadigde programma van dertien manches werd herleid tot zeven. Wie aanspraak wil maken op de titel, laat dus maar beter de rally met epicentrum in Landen beter niet links liggen. En dat gebeurt ook niet, want alle kleppers staan aan de start.

Jos Verstappen - Skoda Fabia Rally2
Jos Verstappen - Skoda Fabia Rally2
Maxime Potty (Citroën) komt er als Belgisch kampioen aan de startlijn, en ook zijn grootste uitdager van vorig jaar, Cédric Cherain (Hyundai) is opnieuw van de partij. De kemphanen krijgen een halve karrenvracht aan concurrenten tegenover zich: met onder meer Gino Bux (Hyundai), oud-kampioenen Adrian Fernémont (Citroën) en Vincent Verscheuren (Citroën), Niels Reynvoet (Citroën), Bastien Rouard (Hyundai) en Jos Verstappen (Skoda). Die laatste toonde eerder dit seizoen al zijn hoogvorm in de Franse Rallye Routes du Nord.

Bjorn Syx - Citroën C3 Rally2
Bjorn Syx - Citroën C3 Rally2
Daarnaast zijn er nog een pak outsiders zoals Kurt Boone (Ford), John Wartique (VW), Bjorn Syx (Citroën) en Tom Boonen (Skoda).

Bij de GT's is het vooral uitkijken naar Kris Princen die in droge omstandigheden kan verrassen in zijn achtertuin. Bij de historics is Dirk Deveux de te kloppen man en bij de juniors wacht een duel tussen Jonas Dewilde en Maxime Decock. Mats van den Brand kan in de M-Cup enkel verliezen maar kijkt toch beter uit zijn doppen, vooral voor Patrick Diels.

De rally telt drie dezelfde lussen van vier proeven, te beginnen met Boekhout om half negen. Om 19 uur rijdt de eindwinnaar van deze openingsmanche over het podium.

Foto: Davy Degryse - Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op dinsdag 20 februari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons