van der Horst

Haspengouwslalom: voorbeschouwing van de organisatoren

De inschrijvingen voor de Haspengouwslalom werden in de eerste helft van juni opgestart. Dan pas kon de organisatie een princiepsakkoord bekend maken dat ze hadden gesloten met de Stad Landen. Om een lang verhaal kort te maken: de slalom zou kunnen doorgaan.
De dalende trend in de besmettingen, de doorgedreven vaccinatiecampagne, het ziet er nog steeds goed uit voor de Slalom in Landen. Dat gezegd zijnde, er zullen uiteraard wat bijkomende maatregelen van kracht zijn. Handgels, mondmaskers en anderhalve meter afstand zullen her en der verplicht worden, maar er zal ook na twee jaar afwezigheid weer tussen de paaltjes kunnen gereden worden. Tussendoor kunnen geïnteresseerden en deelnemers ook even langs de “take away” voor een natje en een droogje, bijna helemaal dus zoals in vroegere dagen. Een achtste editie wordt het nu al en de locatie blijft net als de vorige jaren behouden, de industriezone Roosberg in Landen, waar een parcours van ongeveer 1500 meter zal worden uitgelegd. Maximaal 80 deelnemers zullen er worden toegelaten en op de voorlopige lijst aan inschrijvingen staan er tot nu toe 40 bevestigingen.

En wat dan met de sportieve actualiteit op zondag? De Haspengouwslalom zal de eerste slalom worden in Vlaanderen sedert meer dan een jaar. Dus wie er straks met de zegebloemen naar huis gaat, blijft een open vraag. We kunnen geloven dat de toppers en de routiniers uiteindelijk hun kunde niet zullen verleerd hebben en dat de wagens niet noodzakelijkerwijze minder krachtig zijn geworden. Dus schuiven we de “usual suspects” naar voren zoals Jos Bronckart en zijn Renault Clio pk-bom, en Bernard Wilmet met de snelle en wendbare Peugeot 104Z. De grote onbekende factoren worden Dominique Van Kerckhove en Frederik De Clercq. De spitsbroeders van AC Medina dienen zich aan met een Citroën Saxo die het voor de concurrentie onheilspellende suffix “HFC” mee kreeg... En die HFC betekent één ding: wat het materiaal ook moge zijn, het zal snel zijn...heel snel! Alle antwoorden komen er op zondag 11 juli. Dan verkennen de heren en dames vanaf 9u00 het parcours aan de Roosberg 12 in Landen. Vanaf 10u45 gaan dan de eerste wagens van start voor een eerste van minimum drie reeksen. Op zondagavond kennen we dan een eerste stand van zaken in een zeer lang uitgestelde slalomcompetitie.

Persbericht VAS RallySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op dinsdag 6 juli 2021.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons