van der Horst

Haspengouwslalom: Voorbeschouwing van de organisatoren

De slalomdiscipline gaat nu in volle snelheid vooruit, want minder dan een week na de afloop van de Slalom van Kuurne worden de deelnemers alweer verwacht op de Haspengouwslalom.
  • Powercars
Op zondag 24 april 2022 is er de achtste editie van de Haspengouwslalom, een samenwerking tussen TRCH vzw, gekend van de Rally van Haspengouw, en PAK Vlaams-Brabant. De locatie is het ondertussen vertrouwde industrieterrein van de Roosberg in Landen. Daar wordt steevast een snel en spectaculair parcours van 1500 meter uitgezet. Er kan trouwens nog ingeschreven worden tot 21 april en dus is de deelnemerslijst nog helemaal niet definitief. Maar er kan verwacht worden dat alle protagonisten die we al zagen in de Slalom van Arendonk en de Slalom van Kuurne, er present zullen tekenen.

Dit is Landen in Haspengouw

Wie kent deze streek, ook wel de fruitstreek genoemd, niet? Het was lang de “rally-valley” van Vlaanderen met wedstrijden in Linter, Landen, Zoutleeuw, Borlo, St-Truiden, ... “Haspengouw” werd zelfs synoniem voor de gelijknamige rally. De autosportliefhebbers kennen dus al lang de troeven die deze regio in petto heeft zoals de lange fietswegen doorheen de boomgaarden. In het seizoen dat de bomen in bloei schieten zijn de bloesemroutes toeristische trekpleisters. Haspengouw, en dat is een veelheid aan dorpen, landerijen, kastelen, abdijen en vierkantshoeves met vooral ook de vele streekproducten. Een ideale pleisterplaats om even te luieren en te bekomen van de alledaagse stress. Dat kan best vanuit het kleine en gezellige Landen, gelegen op de taalgrens en op het kruispunt van vier provincies, nl. Vlaams-Brabants, Waals-Brabant, Limburg en Luik. Voor de doorgewinterde pendelaars is het de stad waar de treinen splitsen. Voor de toeristen is het een van de plaatsen waar men nog diep in ons verleden kan duiken en bijvoorbeeld de unieke tumuli kan bezoeken, Gallo-Romeinse begraafplaatsen uit de tijden dat wij nog “de dapperste aller Belgen” waren.

Persbericht VAS RallyDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op dinsdag 19 april 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons