van der Horst

Haspengouwslalom: Voorbeschouwing van de organisatoren

De 10de editie van de Haspengouwslalom wordt op zondag 21 april ingericht door TRCH met de medewerking van PAK Vlaams-Brabant. Het wordt de tweede manche van het regionaal slalomkampioenschap en zal zodoende de competitie 2024 definitief op de rails zetten.
  • LTF
Om organisatorische redenen beperkt de inrichter de inschrijvingslijst tot 80 deelnemers, maar dat hoeft aan de adepten van deze competitie niet echt gezegd, want nu al zijn er meer dan vijftig inschrijvingen. Daaronder natuurlijk de liefhebbers die voor geen goud een wedstrijd van deze slalomcompetitie willen missen, en uiteraard iedereen die enige kampioenschapsambities wil koesteren. Een eerste tip van de sluier werd er opgelicht twee weken geleden in Kuurne en daaruit kunnen we misschien al, zij het dan zeer voorbarig, afleiden dat we Dirk Smets (Mini), Jos Bronckart (Renault Clio) en Bernard Wilmet (Peugeot 104) opnieuw tot de topfavorieten mogen rekenen. Maar opgelet, want voor de zege in Landen zijn er nog een aantal kapers op de kust. Dan kijken we vooral richting Laurent Lambotte (met de Audi 50 de
winnaar in 2023), naar Philippe Van Stiphout (altijd wel “in” voor een goede klassering), Bernard Badoux of misschien wel een Louis Van Kessel!

Met Top Rally Club Haspengouw, die ook de Rally van Haspengouw voor hun rekening neemt, weten de deelnemers alvast dat ze goed zitten. Samen met de provinciale autobond (PAK Vlaams-Brabant) zullen zij aan de Wingbergstraat in Landen een parcours uitleggen over een goede 1500 meter. Info over het verloop van de wedstrijd, evenals de nodige natjes en droogjes zullen er voorzien worden. De enige onbekende tot nu toe worden de weersomstandigheden. De week kondigt zich wisselvallig en guur aan. Of dit patroon wordt doorgetrokken naar de zondag, dat zal duidelijker worden in de loop van de week. Geïnteresseerden en toeschouwers zijn uiteraard welkom en zoals steeds is de toegang tot het evenement helemaal gratis!

Een jaar geleden: Laurent Lambotte met de regen als bondgenoot

Vorig seizoen werd er een nieuw parcours onthuld maar de regen werd de spelbreker voor de deelnemers. Het was de Waalse rijder Laurent Lambotte die zijn kaarten het beste uitspeelde en de Audi 50 naar de zege stuurde. Hij was van bij de eerste reeks het beste wakker en toen even later de regen inzette kon Lambotte rustig kijken naar de slippers en de glijpartijen van de achtervolgers. Bij Dirk Smets ging de oliepomp stuk op de Mini Alora en met een vervangwagen gingen zijn kansen verloren, Jos Bronckart (Renault Clio) probeerde het nog op slicks maar kon het volle potentieel van de Renault Clio niet benutten. En Frederik De Clercq mocht dan nog spektakel afleveren in de derde verregende reeks, maar veel zoden bracht dat niet meer aan de dijk wat de tijden betrof. Laurent Lambotte had de zege stevig te pakken en in het kampioenschap was er na afloop van de Haspengouwslalom vorig seizoen, nog helemaal niets beslist. Of dat ook dit jaar zo zal zijn, daar zullen we wellicht een betere kijk op hebben op zondagavond 21 april...

Persbericht VAS RallyDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op dinsdag 16 april 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons