van der Horst

Hattrick voor Belgium Racing in 24 Hours of Zolder

Belgium Racing - 24H Zolder 2015
Belgium Racing - 24H Zolder 2015
Belgium Racing heeft een perfect weekend achter de rug met een derde zege op rij in de 24 Hours of Zolder en overwinningen in de Porsche GT3 Challenge Benelux Cup. Bovendien eindigde de tweede Porsche van Belgium Racing net als de vorige twee edities ook opnieuw op het podium. Voor Dylan Derdaele en zijn Duitse kompaan Kenneth Heyer is het de derde overwinning op rij en zodoende komen ze inzake het aantal zeges op rij op gelijke hoogte met Kumpen, Longin en Hezemans die met de Viper in 2002, 2003 en 2004 ook een hattrick lukten tijdens deze Zolderse klassieker.
Mission accomplished
Belgium Racing - 24H Zolder 2015
Belgium Racing - 24H Zolder 2015
Het was opnieuw David tegen Goliath voor de zege met een ongelijke strijd tussen de proto’s en GT wagens. Maar voor de derde maal trok Belgium Racing aan het langste eind en stond opnieuw met twee wagens op het podium algemeen. Dit is geen toeval meer; Belgium Racing is het sterkste en misschien wel het best voorbereide team in het peloton. Naast een goed uitgekiende strategie deed Belgium Racing ook beroep op de zeer ervaren Marc Goossens. Hij vergezelde het trio Dylan Derdaele, Peter Hoevenaars en Kenneth Heyer en vormde een grote meerwaarde.

Belgium Racing - 24H Zolder 2015
Belgium Racing - 24H Zolder 2015
Tijdens de kwalificaties van de 24 Hours of Zolder, die volledig in natte omstandigheden werden verreden, realiseerde Belgium Racing met de eerste Porsche 991 Cup een meer dan behoorlijk vijfde chrono achter vier snellere proto’s. De tweede Porsche 991 Cup van het Limburgs team startte met het kwintet Thiers–Thiers-Hoogaars–De Laet–Maassen vanop de zevende startplaats.

Belgium Racing ging bijzonder sterk van start en zette als snelste GT de proto’s onder druk. Het Limburgs team kwam als leider uit de nacht en gaf deze positie niet meer uit handen. Xavier Maassen had met de tweede Porsche 991 Cup vroeg in de race een aanvaring met een tragere BMW en verloor kostbare tijd door een gebogen stuurstang. Maar de bemanning vocht zich een weg terug naar een uitstekende derde plaats.

Belgium Racing - 24H Zolder 2015
Belgium Racing - 24H Zolder 2015
Teamchef Jan Gabriëls: “Uiteraard zijn we zeer gelukkig met het geboekte resultaat. We beschikten opnieuw over twee zeer homogene teams die allebei een schitterende prestatie neerzetten. Onze strategie was om de proto’s onder druk te zetten en daar zijn we in gelukt. Een dikke pluim ook voor het ganse technische team dat onder leiding van Micky een perfecte job deed. We vormden opnieuw een sterke ketting zonder zwakke schakels”.Belgium Racing - 24H Zolder 2015
Belgium Racing - 24H Zolder 2015
Team owner Patric Derdaele: “Onze strategie heeft opnieuw zijn vruchten afgeworpen. We zijn vanaf het begin in de aanval gegaan en daar heeft de concurrentie zijn tanden op stuk gebeten. We beschikten misschien niet de snelste wagen op de piste, maar waarschijnlijk wel opnieuw de slimste en het best voorbereid met de beresterke Porsches en een zeer goede en homogene bemanning.”
In de einduitslag van de Belcar Trophy eindigt Belgium Racing met Dylan Derdaele en Peter Hoevenaars net tweede na de Italiaan Bellarosa die de eerste twee races won eerder op het seizoen.

Tijdens de 24 Hours of Zolder werden ook tweemaal punten verdeeld voor het BRCC kampioenschap na 3 en 24 uren wedstrijd. Ook hierin scoorde Belgium Racing tweemaal vol en zodoende worden Dylan Derdaele en Peter Hoevenaars op een knappe manier de nieuwe leiders in het Belgisch omloopkampioenschap.

Dylan Derdaele - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Dylan Derdaele - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Op donderdag werden ook twee wedstrijden verreden voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Peter Hoevenaars realiseerde de pole, zette de snelste wedstrijdronde op de tabellen en won de eerste race met groots machtsvertoon terwijl we tijdens de tweede wedstrijd een waanzinnig spannende race kregen voorgeschoteld met Dylan Derdaele, Max Van Splunteren en Xavier Maassen in de hoofdrollen die een ganse wedstrijd van stuivertje wisselden en het publiek spektakel boden van de bovenste plank.

Belgium Racing Press
Foto: Belgium Racing - Porsche GT3 Cup Challenge BeneluxSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 31 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons