van der Horst

Termas de Rio Hondo: Nabeschouwing Tom Coronel

Autodromo Temas de Rio Hondo in Argentinië bracht Tom Coronel niet het gewenste succes tijdens het achtste raceweekend van het FIA WTCC 2013. De vrije trainingen op deze voor het FIA WTCC nieuwe baan eindigden voor de 41-jarige coureur uit Eemnes met een tiende en dertiende plaats. Later bracht de kwalificatie geen echte verbetering en resulteerde -na een misverstand met teamgenoot O’Young- voor Tom Coronel met een zestiende startplaats. Daarmee verviel voor de beide BMW 320 TC coureurs van ROAL Motorsport ook de Top 12 kwalificatie.
  • STX Motorhomes

Na de dubbele opwarmronde, waarin Tom Coronel vanuit zijn BMW het live commentaar voor de Eurosportkijkers verzorgde, klom de Nederlander in de eerste raceronde op naar een achtste positie. Maar in de hectiek van die beginfase was er sprake van de nodige tikjes en als gevolg daarvan liep de rechtervoorband van zijn BMW langzaam leeg. Voor Coronel zat er niet meer in dan voortijdig de pits op te zoeken. Race twee begon hij sterk en eindigde uiteindelijk met een negende plaats en weer de nodige punten. In het FIA Wereldkampioenschap voor Toerwagens bezet Tom Coronel nu de negende positie met precies 100 punten.
 
Na afloop verklaarde Tom Coronel: “Dit was voor het WTCC maar ook voor mij een nieuwe baan. Een mooi breed circuit, maar daar kon je niet zo heel veel mee, want buiten de ideale lijn was het superglad. Daarmee werd het een lastige baan, omdat je de bochten niet optimaal kon benutten. Tijdens de vrije trainingen ging het redelijk en reed ik rond een tiende tijd. In de kwalificatie wachtte ik tot de laatste vijf minuten om samen met mijn teammaatje Darryl O´Young in elkaars slipstream naar een goede tijd te rijden. Door een misverstand ging dat niet goed. Wij raakten elkaar zelfs en meer dan een zestiende plaats zat er voor mij niet in. Echt jammer!

De eerste race ging lekker. Ik kwam goed weg en pakte gelijk de nodige plaatsen. Maar om mij heen werd er flink wat getikt. Soms ook omdat rijders op het gladde gedeelte terechtkwamen en weer terugstuurden naar de ideale lijn. Tijdens een van die acties raakte iemand mijn rechtervoorband die daarna zachtjes leegliep. Ik kreeg steeds meer last van onderstuur, had nog een akkevietje met Thompson en ben daarna de pits ingereden.

Race nummer twee begon voor mij ook met een mooie start. Ik kwam er goed doorheen en had daarna een leuk gevecht met drie SEAT´s. Een van die mannen, Basseng, probeerde mij op het snelle rechte stuk uit te remmen, maar dat ging mis. Het vloog voor mij langs de baan af. Even later hadden Valente en mijn teamgenoot O´Young het met elkaar aan de stok en misten mij maar net toen ze van de baan tolden. Ook dit was weer een erg rommelige race waarin het nodige gebeurde. Allemaal kleine dingetjes. Een tikje hier, een klapje daar. Toch lukte het zonder al te veel schade de finish te halen en met die negende plaats weer een paar puntjes bij elkaar te sprokkelen”, aldus Tom Coronel.
 
Een video van Tom tijdens het achtste raceweekend van het FIA WTCC 2013 is te bekijken via: http://youtu.be/dIYiQu4fpi0


Uitslag race 1: 1.Yvan Muller 12 ronden in 22:56.896; 2. Pepe Oriola op 4.924; 3. Tom Chilton op 7.813 (allen Chevrolet Cruze); 4. Gabriele Tarquini op 7.989 (Honda Civic WTCC), 5. Jose Maria Lopez op 8.846 (BMW 320 TC) en Tom Coronel (ROAL Motorsport BMW 320 TC) uitgevallen.

Uitslag race 2: 1.Jose Maria Lopez 11 ronden in 20:28.525; 2. Gabriele Tarquini op 3.619; 3. Pepe Oriola op 3.989; 4. Michel Nykjaer (Chevrolet Cruze) op 4.945; 5. Norbert Michelisz (Honda Civic WTCC) op 7.135 en 9. Tom Coronel (ROAL Motorsport BMW 320 TC) op 16.767.


FIA WTCC 2013 Kalender*:

Amerika 07-08 september
Japan  21-22 september
China  02-03 november
Macau 15-17 november
(*onder voorbehoud)

Tom Coronel wordt in het FIA WTCC seizoen 2013 gesteund door: McGregor, TW Steel -big in oversized watches-, Valvoline, DHL, AkzoNobel stickerfixtm, Equinix, Boretti, De Wild Multi Print Solutions, Intrax, Playseat, Super-B en Freem.  

Tom Coronel press




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 6 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Termas de Río Hondo.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons