van der Horst

Heel wat nieuws voor de European VW Fun Cup in 2019

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Er waait een nieuwe wind door de European VW Fun Cup 2019! Al verschillende jaren kon promotor Kronos Events met een vrij stabiele kalender voor de dag komen, maar het 23ste seizoen van de Dolle Competitiekevers wordt van kop tot teen herzien.
“Verschillende gebeurtenissen hebben ons gedwongen om de datum van een race te veranderen, en daarna een andere”, legt Marc Van Dalen uit, de CEO van Kronos Events. “Het leek ons een uitstekende gelegenheid om het seizoen op een andere manier samen te stellen. Uiteindelijk kunnen we best stellen dat 2019 zal breken met oude gewoontes! We zijn fier op onze kalender, die opnieuw bestaat uit zeven races, op zes verschillende circuits, en met telkens ongeveer een maand tussen de verschillende weekends. Dat is een mooi evenwicht!”
 
Magny-Cours, enkele races en bonuspunten: de nieuwigheden in 2019!
 
Zoals bijna elk jaar het geval is, krijgen de nieuwsgierige deelnemers een nieuw circuit voor de kiezen geschoven. Ditmaal is het de beurt aan het Circuit van Magny-Cours – dat de Grote Prijs van Frankrijk Formule 1 ontving tussen 1991 en 2008 – als tweede afspraak van het nieuwe seizoen.
 
Ook nieuw, op vraag van het merendeel van de teams, is dat de European VW Fun Cup zich uitsluitend zal concentreren op lange wedstrijden – met één confrontatie per weekend – met een duur van minimaal zeven uur. En drie daarvan hebben bonuspunten in petto: de eerste en laatste race van het kampioenschap zullen vijftig procent extra punten uitdelen, terwijl de 25 Hours VW Fun Cup, hoogtepunt van het seizoen, opnieuw uitpakt met een dubbele puntentoekenning met tussenklassementen na zes en twaalf uur wedstrijd.
 
We noteren ook dat, op uitzondering van de 25 Hours, alle meetings zullen plaatsvinden over twee dagen om op die manier de kosten te drukken. De startvolgorde zal tot slot bepaald worden aan de hand van een kwalificatiesessie of een spel waarbij de familie van de VW Fun Cup wordt samengebracht.
 
Van Mettet naar Assen
 
Concreet nu: het seizoen 2019 van de European VW Fun Cup wordt gestart op 23 en 24 maart op het Circuit Jules Tacheny, ter gelegenheid van de Kronos 8 Hours of Mettet. Vervolgens is het op 19 en 20 april tijd voor een wedstrijd in Magny-Cours op zaterdagnamiddag… met aankomst in het donker.
 
Het Franco Fun Festival is verplaatst naar het weekend van 25 en 26 mei en vormt voortaan een ideale gelegenheid om te racen op het Circuit van Spa-Francorchamps als voorbereiding op de niet te missen 25 Hours VW Fun Cup, die plaatsvindt van 11 tot 14 juli.
 
Midden september (14-15) is Zandvoort de perfecte plek om de zomer af te sluiten, voor de twee races in de herfst: op Circuit Zolder (12-13 oktober) en daarna op het weergaloze TT Circuit Assen, dat op unaniem positieve reacties kon rekenen in 2018, voor de grote finale geprogrammeerd op 2 en 3 november. Dat staat genoteerd!
 
 
Kalender European VW Fun Cup 2019
  • 23-24 maart: Kronos 8 Hours of Mettet – Circuit Jules Tacheny de Mettet
  • 19-20 april: Magny-Cours Cups – Circuit de Nevers Magny-Cours
  • 25-26 mei: Franco Fun Festival – Circuit de Spa-Francorchamps
  • 11-12-13-14 juli: 25 Hours VW Fun Cup – Circuit de Spa-Francorchamps
  • 14-15 september: Benelux Open Races – Circuit Zandvoort
  • 12-13 oktober: Zolder Fun Festival – Circuit Zolder
  • 2-3 november: Dutch Fun Festival – TT Circuit Assen
VW Fun CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op maandag 12 november 2018.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons