van der Horst

Barcelona: Heikkinen & Larsson voorlopig op de pole

Toomas Heikkinen - Audi S1
Toomas Heikkinen - Audi S1
In Barcelona werd vandaag het seizoen 2017 World & Euro Rallycross RX op gang geschoten. Meteen een eerste plaagstoot van Audi met Toomas Heikkinen (Audi S1) die de voorlopige pole scoorde in de World RX en met Robin Larsson met de Audi A1 in het Euro RX.
Heikkinen voor Scheider
Heikkinen voor Scheider
De wisselende weersomstandigheden gooiden wat roet in het eten tijdens de kwalificaties waarbij bepaalde reeksen in nat en/of in droog werden verreden. Wie in de tweede heat vroeg van start kon, was in het voordeel. Heikkinen zette pas de 14de chrono op de tabellen in de eerste heat, maar won de tweede en pakt de voorlopige pole voor een verrassende Timo Scheider, Johan Kristoffersson (snelste in de eerste heat), Kevin & Timmy Hansen, Jean-Baptiste Dubourg, Sébastien Loeb, Janis Baumanis, Ken Block, Reinis Nitiss, Mattias Ekström en Petter Solberg. Dit is de voorlopig top 12 die zijn plaats morgen in de twee resterende kwalificatieheats zal moeten verdedigen.
Timerzyanov werd uitgesloten tijdens de tweede reeks, terwijl ook een van de faviorieten, Andreas Bakkerud, de eindmeet niet zag. Maar deze pakte toch nog wat punten en kan mits twee goede resultaten misschien nog de halve finales halen.

'MDK'- Ford Fiësta Supercar
'MDK'- Ford Fiësta Supercar
In het Euro RX steekt Robin Larsson er voorlopig met kop en schouders bovenuit en is zoals voorspeld samen met Anton Marklund de te kloppen mannen. Ze wonnen elk een heat en staan op een voorlopige één en twee. Michaël De Keersmaecker kon niet profiteren van de wisselende weersomstandigheden en rijdt bovendien niet op het volle vermogen van de motor. Ondanks een 15de chrono sluit hij de eerste dag af op een voorlopige 20ste plaats. Pech voor de Fransman Grosset-Janin die reeds een brandje mocht blussen.

Jérôme Grosset-Janin
Jérôme Grosset-Janin
Met een tweede, zevende en negende chrono in de Klasse TouringCar staat onze landgenoot Steve Volders voorlopig op de achtste plaats. De piloten binnen de TouringCar reden reeds drie kwalificatieheats en zijn met elf deelnemers. Dus met enige voorzichtigheid mogen we stellen dat Volders morgen in de halve finale zal rijden.Foto's: Johnny & Frieda Loix
       
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
  Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 1 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Dakar en Spanje.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons