van der Horst

Hendriks Motorsport-Momo kondigt NWES-line-up aan

Hendriks Motorsport-Momo
Hendriks Motorsport-Momo
Over minder dan een maand begint het nieuwe seizoen van de NASCAR Whelen Euro Series in Valencia, Spanje. Het Hendriks Motorsport-Momo-team uit Maasbree, Nederland, begint dan zijn vierde seizoen in de officiële Europese NASCAR-serie. Dat doen ze met een competitieve line-up, bestaande uit Martin Doubek/Loris Hezemans, Vittorio Ghirelli/Tobias Dauenhauer en Giorgio Maggi.
Loris Hezemans
Loris Hezemans
Hoewel de line-up van de racers ongewijzigd is ten opzichte van vorig jaar, zijn er enkele belangrijke verschuivingen binnen het team. De Tsjechische rijder Martin Doubek zal zich concentreren op EuroNASCAR 2 en de #7 Hendriks Motorsport-Momo Ford Mustang delen met 2019 NWES-kampioen Loris Hezemans. Giorgio Maggi zal net als vorig jaar achter het stuur kruipen van de #18 Hendriks Motorsport-Momo Ford Mustang en naast hem is er nog een plaats vrij voor het EuroNASCAR 2-kampioenschap. Tenslotte wordt de #50 Hendriks Motorsport Ford Mustang dit jaar bemand door regerend EuroNASCAR 2-kampioen Vittorio Ghirelli - de Italiaan gaat naar het PRO-kampioenschap - en Tobias Dauenhauer, die de EuroNASCAR Esports Series won.

Net als vorig jaar zal het team met drie wagens meedingen naar de titel. Na een succesvol 2020 waarin ze twaalf van de twintig races wonnen, twaalf poleposities scoorden en zowel in EuroNASCAR 2 als in het constructeurskampioenschap de trofee pakten.

Het openingsweekend van de NASCAR Whelen Euro Series vindt plaats op 15 en 16 mei op Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje.

Foto: NASCAR Whelen Euro Series / Bart Dehaese & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 23 april 2021.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons