van der Horst

Henrard uit koers gezet na pech

Stéphane Henrard - VW Dunbee
Stéphane Henrard - VW Dunbee
Stéphane Henrard, die onder meer de kleuren van de Belgian VW Club verdedigt, heeft de Dakar moeten verlaten omdat hij te weinig tijd had om de opgelopen schade aan zijn VW Dunbee te herstellen, nadat de ophanging van de bolide zwaar werd beschadigd. Een spijtig zaak, want de sympathieke Waal was in zijn VW Dunbee op weg naar een knappe klassering.
  • Prospeed Competition
Bruno Barbier - Stéphane Henrard
Bruno Barbier - Stéphane Henrard
Tijdens de negende rit raakte Henrard een steen die lag verborgen onder het stof. De ophanging begaf en een wiel knakte af. De VW-rijder kon in eerste instantie de ophanging zo monteren dat hij op drie wielen verder kon. Hij sukkelde de nacht door en bereikte het bivak op het moment dat de eerste wagens reeds opnieuw vertrokken. De herstelling zou echter teveel tijd in beslag nemen, waardoor de organisatie de onfortuinlijke Henrard uit koers zette. Het einde van een mooi avontuur met de Dunbee waarmee hij vorig jaar nog actief was in de Africa Eco Race. De VW Dunbee in de Herbie- kleuren was een van de sympathiekste verschijningen in de Dakar.

Foto: Belgian VW Club



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op donderdag 15 januari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons