van der Horst

Henri-Constant Kumpen behaalt de titel in X30 Mini Rookie-klasse

Henri-Constant Kumpen
Henri-Constant Kumpen
Afgelopen weekend was zowat het drukste weekend van het jaar voor Anthony Kumpen. Zelf ging hij aan de slag tijdens de NASCAR Whelen Euro Series in Oschersleben, op datzelfde Duitse circuit overschouwde hij als team manager ook de prestaties van de twee PK Carsport-bolides in de Belcar-race, en tegelijk hield hij ook de prestaties van zoon Henri-Constant op de kartpiste van Mariembourg nauwgezet in de gaten. Op zondagavond was er meer dan één reden om te vieren, maar de grootste was toch de Benelux-titel van Kumpen junior in de X30 Mini Rookie-klasse van de IAME Series Benelux.
Henri-Constant Kumpen
Henri-Constant Kumpen
“Ik denk niet dat die jongen veel last heeft van stress”, grijnst Anthony Kumpen enkele dagen later nog na. “Het was zijn eerste volledige kampioenschap in zijn nog jonge carrière, en de eerste keer dat hij als titelkandidaat naar de slotrace van het seizoen trok. En daar zet hij dan een ‘clean sweep’ neer. Kwalificaties, alle heats, de finale: allemaal schreef hij ze op zijn naam. Uiteraard is dat goed voor het vertrouwen als je zo een hoog aangeschreven kampioenschap meteen kan winnen. En zijn seizoen is nog niet afgelopen, er komt in november ook nog de WSK Final Cup op de Italiaanse circuits van Lonato en Franciacorta aan, en door zijn Benelux-titel mag hij ook deelnemen aan de IAME World Finals, eind oktober in Portugal.”

De prestaties van Henri-Constant Kumpen komen ook uitgebreid aan bod in de VTM GO-reeks ‘The Long Road Home’. Vooral de vijfde aflevering draait rond de jongste telg van de racedynastie.

Terwijl Henri-Constant zich in Mariembourg naar de Benelux-titel vocht, probeerde vader Anthony zich op zijn opdracht te concentreren. “En dat was niet altijd makkelijk”, geeft de Hasselaar grif toe. “Bij zowat al zijn races ben ik er ter plaatse bij, maar dit weekend was dat onmogelijk. Toen ik in de uitloopronde van mijn tweede NASCAR-race zat, vroeg ik over de radio al hoe het in Mariembourg zat. Gelukkig hebben we de kartfinale samen met het hele team op de livestream kunnen bekijken.”

Anthony Kumpen - PK Carsport
Anthony Kumpen - PK Carsport
Voordien had Kumpen al zelf zijn twee races afgewerkt, in die liepen in de lijn van het hele seizoen: met ups, maar ook met downs. “Deze keer ging een carburator stuk, waardoor we onze kansen in de kwalificaties niet helemaal konden verdedigen”, doet Kumpen het verhaal. “In de eerste race schoof ik snel van de achtste naar de vierde plaats, maar dan begon de voorkant van de auto tegen de grond te slepen. Ik schoof van de baan, viel terug naar twaalf, maar kwam uiteindelijk toch nog als zesde over de streep. In de tweede race legde ik beslag op een derde plaats, na als vierde te zijn vertrokken.”

Eén en ander betekent dat Kumpen in de tussenstand nu op de vierde plaats staat, op 23 punten van de leider. Er is nog één weekend te gaan: de seizoensfinale in Zolder, waar dubbele punten kunnen worden gescoord.
“Ik ben vast van plan om voor mijn thuisrace de puntjes op de i te zetten en met een perfecte voorbereiding naar de finale te trekken”, stelt Kumpen vastberaden. “Als ik de twee races weet te winnen, maak ik op zijn minst al 20 punten goed. Een derde Europese NASCAR-titel zit er dus nog zeker in. We zijn vast van plan om ook op zondagavond 15 oktober een feestje te bouwen.”

Racemail Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Karting op maandag 2 oktober 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons