van der Horst

Herberth Motorsport-Porsche wint Hankook 24H DUBAI

Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
Met de Porsche 991 GT3 R won het Duitse team Herberth Motorsport de Hankook 24H DUBAI. In de twaalfde editie van het evenement legden de rijders Daniel Allemann, Ralf Bohn, Robert Renauer, Alfred Renauer en Brendon Hartley in totaal 578 ronden op het 5,399 kilometer lange Dubai Autodrome af. “Het was een geweldige ervaring! Mijn eerste race met een GT-auto, mijn eerste race met een 911 en mijn eerste overwinning in een 24-uursrace. Een fantastische auto, fantastische teamgenoten en een fantastische prestatie”, zei een stralende Hartley. “We hadden vorig jaar in de 24H SERIES powered by Hankook al mooie successen, maar dit is zeker onze grootste prestatie tot nu toe”, verklaarde Robert Renauer, die de winnende auto over de eindstreep reed. Voor Porsche was het de vijfde overwinning in de Hankook 24H DUBAI na eerdere zeges in 2008, 2009, 2010 en 2014. Ditmaal was het zelfs een dubbel succes voor de Duitse fabrikant, omdat de Manthey Racing-Porsche (#12, Otto Klohs/Sven Müller/Matteo Cairoli/Jochen Krumbach) met twee ronden achterstand op de winnaars als tweede eindigde. Het Black Falcon-team, al drie keer winnaar in Dubai, eindigde met zijn Mercedes-AMG GT3 (#3, Abdulaziz Al Faisal/Hubert Haupt/Yelmer Buurman/Michal Broniszewski/Maro Engel) als derde. Buurman reed in de race de snelste rondetijd.
  • LTF
Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R winnaar 24H Dubai 2017
Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R winnaar 24H Dubai 2017
De Porsche-teams Manthey en Herberth Motorsport voerden samen voor meer dan driekwart van de duur van de race het veld aan. Rond 5.30 uur raakte Otto Klohs aan het stuur van de Manthey-Porsche betrokken bij een aanrijding, waarna de nodige reparatie aan de linker voorzijde van de auto noodzakelijk werd. Dat gaf het Herberth-team een klein voordeel, dat het uiteindelijk gedurende de laatste acht uur van de race wist vast te houden. In totaal reed de Herberth Motorsport-Porsche 380 ronden aan de leiding. De twee Black Falcon-Mercedes-AMG GT3’s streden beide mee om een podiumplaats en reden tot ver na zonsopkomst in de top vier, maar toen ging de lokale held Khaled Al Qubaisi met de auto met startnummer 2 in de rondte en nam daarbij de GRT Grasser Racing Team-Lamborghini (#963, Mirko Bortolotti/Christian Engelhart/Rik Breukers/Rolf Ineichen/Mark Ineichen) mee. Beide auto’s vielen uit. Eerder in de race was de auto met het startnummer 964 van het Oostenrijkse team (Mirko Bortolotti/Christian Engelhart/Ezequiel Companc/Rolf Ineichen/Adrian Amstutz) al uitgevallen vanwege een aanrijding, terwijl de HB Racing Lamborghini (#7, Herbert Handlos/Norbert Siedler/Sam Tordoff/Florian Spengler/Andrea Amici) al vroeg in de race uit de strijd was, nadat een klapband een benzineleiding had beschadigd, waardoor de auto in brand raakte. De Poolse oud-Formule 1-coureur Robert Kubica haalde in zijn eerste 24-uursrace ook de eindstreep niet, nadat de auto waarmee hij was ingeschreven, de Forch Racing powered by Olimp-Porsche (#29, Robert Lukas/Marcin Jedlinski/Wolf Henzler/Santiago Creel/Robert Kubica), met technische problemen was uitgevallen.      
 
Als 24H SERIES-titelverdediger bij de teams won Hofor Racing bij de eerste race met zijn nieuwe Mercedes-AMG GT3 (#1, Michael Kroll/Chantal Kroll/Roland Eggimann/Kenneth Heyer/Christiaan Frankenhout) de A6-Am-klasse na een vrijwel probleemloze race. GP Extreme eindigde met zijn Renault RS01 FGT3 (#27, Frédéric Fatien/Tiziano Carugati/Nicky Pastorelli/Stuart Hall) als tweede voor de Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#34, Dr. Johannes Kirchhoff/Gustav Edelhoff/Max Edelhoff/Elmar Grimm/Ingo Vogler) 
 
Hankook 24H Dubai 2017
Hankook 24H Dubai 2017
In de SPX-klasse eindigden Lamborghini Huracán Super Trofeo-auto’s op de eerste twee plaatsen, met GDL Racing Middle East (#87, Franck Pelle/Rory Penttinen/Vic Rice/Pierre Ehret) als winnaar en Leipert Motorsport (#10, Oliver Webb/Jake Rattenbury/Jean-Charles Perrin/Harald Schlotter) als tweede, een prima prestatie voor het team dat vanwege een chassiswissel na een ongeval in de training van achteraan was gestart. De Fach Auto Tech-Porsche (#51, Thomas Fleischer/Peter Joos/Marcel Wagner/Heinz Bruder/Martin Ragginger) werd derde in de klasse.
 
Het Black Falcon Team TMD Friction (#68, Saud Al Faisal/Saeed Al Mouri/Anders Fjordbach/Alexander Toril) won de Porsche 991 Cup-klasse voor Performance (#85, Charles Putman/Charles Espenlaub/Joe Foster/Andy Pilgrim) en race:pro motorsport (#63, Stanislav Minsky/Murad Sultanov/Klaus Bachler/Carlos Rivas/Mark Wallenwein).
 
Atmosfeer Hankook 24H Dubai 2017
Atmosfeer Hankook 24H Dubai 2017
In de SP2-klasse ging de overwinning naar de Bovi Motorsport-Brokernet Silversting (#207, Wolfgang Kaufmann/Kalman Bodis/Jaap van Lagen/Heino Bo Fredriksen) voor de Reiter Engineering-KTM X-BOW (#247, Anthony Mantella/Dore Chaponick jr./Brett Sandberg/Benjamin Mazatis) en de VDS Racing Adventures-MARC Focus V8 (#58, Raphaël van der Straten/Joël Vanloocke/Grégory Paisse/Pierre Dupont/José Close).
 
Het Britse sportwagenmerk Ginetta bezette de eerste twee plaatsen in de SP3-GT4-klasse. Optimum Motorsport (#231, Stewart Linn/Ade Barwick/Dan O’Brien/William More) won met een comfortabele voorsprong voor Century Motorsport (#229, Nathan Freke/Aiden Moffat/Jack Mitchell/Ben Green). De GDL Racing Team Asia Porsche Cayman GT4 Clubsport MR (#267, Jonathan Hui/Frank Yu/Antares Au/Kevin Tse) eindigde als derde.
 
Algemeen Podium Hankook 24H Dubai 2017
Algemeen Podium Hankook 24H Dubai 2017
De Audi RS3 LMS, die dit weekeinde in Dubai zijn wedstrijddebuut beleefde, won de TCR-klasse met het team Cadspeed Racing with Atech entry (#108, James Kaye/Julian Griffin/Erik Holstein/Finlay Hutchison). De Modena Motorsport SEAT Leon TCR (#216, Wayne Shen/John Shen/Francis Tjia/Mathias Beche) leidde lange tijd in de klasse, maar werd uiteindelijk tweede, gevolgd door de Zest Racecar Engineering SEAT (#105, Philippe Ulivieri/Gosia Rdest/John Allen/JT Coupal/John Weisberg).  
 
In de A3-toerwagenklasse zegevierde het Team Altran Peugeot met de Peugeot 208 GTi met startnummer 308  (Guillaume Roman/Thierry Blaise/Kim Holmgaard/Michael Carlsen) als winnaar en de zusterauto met startnummer 908 Yusif Bassil/Thierry Boyer/Gonzalo Martin de Andres/Loïc Dupont) als tweede. De PB Racing Lotus Elise Cup (#133, Stefano D’Aste/Stefano Pasotti/Lorenzo Pegoraro/Immanuel Vinke/Michele Bartyan) werd als derde geklasseerd.
 
Het Duitse team Sorg Rennsport behaalde de eerste twee plaatsen in de CUP1-klasse, met de BMW 235i Racing Cup met het startnummer 151 (Stephan Epp/Christian Andreas Franz/Michael Hollerweger/Heiko Eichenberg/Oskar Sandberg) op de eerste en de zusterauto met startnummer 152 (Ahmed Al Melaihi/Jesus Diez/José Manuel de los Milagros/George Richardson/Shawn Peh) op de tweede plaats, voor de Bonk Motorsport-auto (#146, Hermann Bock/Rainer Partl/Max Partl).
 
Winnaar A2-klasse Team K-REJSER - Peugeot RCZ
Winnaar A2-klasse Team K-REJSER - Peugeot RCZ
Het Deense Team Eva Solo/K-Rejser won met zijn Peugeot RCZ (#171, Jacob Kristensen/Jan Engelbrecht/Thomas Sørensen/Jens Mølgaard/Henrik Sørensen)  de klasse A2 voor de Team Cooksport-Renault Clio Cup IV (#172, Alex Sedgwick/Shayne Deegan/Oliver Cook/Jonathan Maybin/Josh Cook) en de Team Sally Racing 1-Renault Clio Cup III (#52, Martin Sally Pedersen/Peter Obel/Steffan Jusjong/Sune Marcussen/Mads Christensen).
 
Het volgende evenement in de 24H SERIES powered by Hankook is de Hankook 12H MUGELLO (17-18 maart). Voor deelnemers aan de 24H TCE SERIES powered by Hankook begint het seizoen met de Hankook 24H SILVERSTONE (31 maart-2 april). Na het grote succes van de Hankook 3x3H DUBAI-prototyperaces begint het seizoen van de nieuwe 24H PROTO SERIES powered by Hankook met de Hankook 12H MAGNY-COURS (21-22 april). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

--- Uitslag Hankook 24H DUBAI (PDF) ---

24H Series by Creventic PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zaterdag 14 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons