van der Horst

Het 92ste autosalon van Brussel opent zijn deuren

Peugeot Onyx
Peugeot Onyx
Dinsdag opende het 92ste autosalon traditioneel met de persdag en na de professionele dag voor de sector op woensdag, gaan de deuren op donderdag wagenwijd open voor het brede publiek. Van 16 tot 26 januari worden er in de Heizelpaleizen 600.000 toeschouwers verwacht die komen kijken naar wat de automobielindustrie heden ten dage te bieden heeft. Autosport.be was natuurlijk aanwezig bij de opening en zal u de volgende dagen via korte artikels en vooral veel foto’s tonen wat het salon voor de bezoeker in petto heeft. Achtereenvolgens leiden wij u langs de wereldpremières, de Europese premières, de opvallendste modellen en hebben we natuurlijk speciale aandacht voor de racewagens die er tentoongesteld staan.
BMW Clubsport Trophy BMW 325i
BMW Clubsport Trophy BMW 325i
Zowat alle constructeurs en invoerders die ons land rijk is, zijn vertegenwoordigd op het salon. In acht paleizen vinden de auto’s onderdak terwijl paleis 1 en 3 voorbehouden zijn voor de motoren. Naast alle wagens die op de Belgische markt verkrijgbaar zijn, vallen er verscheidene conceptauto’s te bewonderen en ook heel wat racewagens. Zo is er dit jaar in paleis 1 een speciale ruimte voorzien gewijd aan de Belgische motorsport. De wagens en motoren die de nationale titels binnenrijfden kregen er een plaatsje.

Belgische racewagens op het autosalon 2014

NSC Motorsports - Lamborghini Gallardo GT3
NSC Motorsports - Lamborghini Gallardo GT3
Daarnaast zijn er ook al enkele auto’s te bewonderen die dit jaar op de nationale circuits hun opwachting zullen maken; onder meer de Syntix Lamborghini die het BRCC zal betwisten, de Clio uit de Clio Benelux Cup en een BMW Clubsport Trohy-exemplaar. Paleis 12 is dan weer voorbehouden aan de luxewagens;  Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, Maserati, McLaren, Lotus, Porsche, Bentley, Rolls Royce, Tesla en KTM vonden er een plaatsje. Tussen deze exclusieve modellen in bevindt  zich een terras waar men even kan uitblazen en een drankje nuttigen. Ook nieuw is de ruimte in paleis 5 voorbehouden aan Job on Wheels, het project van Febiac dat zich als doel heeft gesteld het technisch auto-onderwijs te steunen. Bovendien is op de stand een spectaculaire McLaren MP4-12C GT3 van het Boutsen-Ginion-team te bewonderen, voor de gelegenheid gespoten in een prachtig blauw kleurenschema.

BMW M3 Berline - BMW M4 Coupé
BMW M3 Berline - BMW M4 Coupé
Het salon van Brussel kan uitpakken met vier wereldprimeurs, de Nissan Qasqhai, de Opel Meriva, de Renault Mégane CC en de Toyota Verso 1.6 diesel. Verder zijn er nog 12 Europese premières te vinden bij Porsche (Macan S, Macan Turbo, 911 Turbo S Cabrio), BMW (2 coupé, 4 cabrio, M3, M4 Coupé), Jaguar (F type coupé), Nissan (GT-R), Lexus (CT 200h), Bentley (Mulsane Ltd ed.) en Mini. De meeste constructeurs hebben de bezoekers bovendien nog heel wat Belgische primeurs te bieden.

Het autosalon 2014 praktisch

  • Adres: Brussels Expo (Heizel): Belgiëplein 1, 1020 Brussel
  • Openingsuren:
    • Van donderdag 16 tot zondag 26 januari van 10 tot 19 uur.
    • Nocturnes zijn er op vrijdag 17, maandag 20 en vrijdag 24 januari, deuren open tot 22 uur.
    • Bikerdag op zaterdag 18 januari.
  • Tarieven:
    • Volwassenen: 13 Euro
    • kinderen van 6 tot 12 jaar: 7 Euro
    • kinderen onder de 6 jaar gratis
    • groepskaart 10 personen: 80 Euro (niet in het weekend)
  • Parking:
    • Auto’s op parking C (5 Euro) te bereiken via de ring uitrit 7 bis
    • moto’s op parking A (gratis)
    • De Heizelpaleizen zijn gemakkelijk te bereiken met de bus en metro (lijn 6 Koning Boudewijn)
Het eerste fotoboek van het salon staat overigens reeds online.

Foto's; Georges De Coster & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autosalon op woensdag 15 januari 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons