van der Horst

Het beest zonder dak: de Corvette C7 ZR1 Convertible

Corvette C7 ZR1 Convertible
Corvette C7 ZR1 Convertible
Twee weken geleden stelde Chevrolet de beestachtige Corvette C7 ZR1 aan de wereld voor. Op de Los Angeles International Auto Show schotelde Corvette ons het toetje voor: de Chevrolet Corvette C7 ZR1 Convertible.
  • Curbstone
Corvette C7 ZR1 Convertible
Corvette C7 ZR1 Convertible
De cabrio-uitvoering van de Amerikaanse krachtpatser is vrijwel identiek aan de gesloten variant van de ZR1. Er zijn een aantal kleine aanpassingen nodig geweest om de open uitvoering van de Corvette geschikt te maken voor de openbare weg. De ZR1 Convertible is 27 kilo zwaarder dan zijn 1.598 kilo wegende broer. Het linnen dak laat zich volledig elektrisch openen en sluiten. In geopende stand ligt de kap onder een harde tonneaucover, niet alleen voor het uiterlijk, maar ook om het optimale prestatieniveau te behalen. Het dak kan tot een snelheid van 48 km/u geopend of gesloten worden.

Lees ook: Het beest is terug: de Chevrolet Corvette C7 ZR1 (+ Foto's)

Corvette C7 ZR1 Convertible
Corvette C7 ZR1 Convertible
De cabrio wordt aangedreven door een 766 pk, en 969 Nm sterke 6.2 liter V8 krachtbron. Het blok is gekoppeld aan een handgeschakelde zevenbak of een automaat met acht verzetten. De topsnelheid zou rond de 340 km/u moeten liggen, afhankelijk van het pakket. De ‘Low Wing’ zorgt ervoor dat de Supercar zijn hoogste topsnelheid haalt. De ‘High Wing’ levert het meeste aan downforce op, namelijk 430 kg. De levering van de Chevrolet Corvette C7 ZR1 Convertible start in de lente van 2018.

Tekst: Michel Helders - Foto's: GM

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 1 december 2017.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons