van der Horst

Het blijft grote namen regenen in RallycrossRX – Ook Markus Winkelhock aan de start

Markus Winkelhock
Markus Winkelhock
We zagen met Villeneuve, Peter Solberg, Mattias Ekström reeds kampioenen passeren die titels behaalden in de F1, WRC en DTM. Nu krijgt de manche in Finland er met Markus Winkelhock ook nog de FIA GT1 wereldkampioen van 2012 en ex-F1 en ex-DTM rijder erbij. Audi-fabrieksrijder Winkelhock komt in Finland aan de start met, hoe kan het ook anders, een Audi S1 SuperCar uit de stal van EKS RX Team.
Tidemand en Ekström - Audi S1 Supercar
Tidemand en Ekström - Audi S1 Supercar
Markus Winkelhock zal ploeg vormen met Pontius Tidemand en vervangt Matthias Ekström die de wedstrijd in Finland niet kan combineren met zijn activiteiten in DTM op de Norisring datzelfde weekend.

Of het hier bij een eenmalig optreden blijft, is maar de vraag. Winkelhock heeft uiteraard goede connecties bij All-Inkl Munnich Motorsport dat een karrenvracht aan ervaring heeft in rallycross en dat ook van plan is om teameigenaar Rene Munnich dit seizoen nog op pad te sturen met een Audi A3 SuperCar. In welk stadium dit project zich momenteel bevindt, is evenwel niet geweten. De kans is dys niet onbestaande dat Munnich en/of Winkelhock ook aan de aftrap komen in Mettet.

Foto's: Marnik Mouchaers & Johnny Loix



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op vrijdag 20 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kouvola.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons