van der Horst

Het is nog steeds kalm op de internationale rallycross-scène

Hayden Paddon
Hayden Paddon
Het is bijzonder stil op de scène van het internationaal rallycrosstoneel en dat sinds de officiële teams Peugeot, Volkswagen, Audi en nadien ook nog OMSE (Ford) de handdoek in de ring wierpen en mogelijk het e-Rallycross-tijdperk afwachten. Ook hebben bepaalde piloten al voor een ander programma gekozen. Daarenboven is het achter de schermen knokken tussen concurrerende kampioenschappen om de overgebleven teams of nieuwe teams onder hun vleugels te krijgen.
Pantera RX6 by MJP Promotions
Pantera RX6 by MJP Promotions
Zo weten we ondertussen dat naast Wurz en Heikkinen ook de familie Hansen richting het GRC (Global Rallycross) Europe van de Oostenrijker Max Pucher verkassen en dat de Nieuw-Zeelander Hayden Paddon ook zijn weg richting Pucher vond. De Hyundai WRC-rijder moest wijken voor het beperkt WRC-programma van Loeb bij het Zuid-Koreaanse merk en zal het volledige GRC-kampioenschap betwisten in een zogenoemde Pantera RX6 by MJP Promotions met de Hyundai i30 Body Kit. Afwachten wat dat geeft.

Timo Scheider - Seat Ibiza RX
Timo Scheider - Seat Ibiza RX
Dat men bij IMG ook niet stilzit, is uiteraard een feit, maar ook daar is het momenteel behoorlijk windstil. Misschien lijkt het alleen maar zo, want bepaalde teams die het in het verleden moesten afleggen tegen de fabriekswagens ruiken nu hun kans om opnieuw mee te spelen voor de knikkers. Eerder zagen we al het nieuws passeren dat tweevoudig DTM-kampioen Timo Scheider een volledig seizoen zal betwisten in een nieuwe Seat Ibiza van all.Inkl.com Münnich Motorsport terwijl ook teameigenaar René Münnich regelmatig zijn bips zal schuiven in de tweede wagen van het team. Scheider is van geen kleintje vervaard, want in de WK manche 2017 in Barcelona en met een Ford Fiesta van MJP (Max Pucher) reed hij de beste kwalificatie van het lot en werd hij tweede in de finale na Ekström.

Janis Baumanis
Janis Baumanis
Ook Team Stard (Stohl Advanced Research and Development), dat vorig seizoen een Ford Fiesta inzette voor de Let Janis Baumanis, zal komend seizoen een nieuw exemplaar in de strijd gooien en dat met grote ambitie. Idem voor XITE Racing van Oliver Bennett, dat opnieuw met de MINI zal aantreden voor een volledig seizoen. Bij ESMotorsport wordt momenteel flink getest met de nieuwe Skoda Fabia WRX Supercar door onder meer de Qatari Al-Attijah, de Nederlander Kevin Abbring en de Noor Mads Ostberg. Wie uiteindelijk het kampioenschap zal betwisten, is niet duidelijk.       
Foto's: Johnny Loix - WRC.com - MJP PromotionsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op maandag 4 februari 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons