van der Horst

Condroz Rally: Het is spannend… achter Loeb

Grooten-Delmelle - Citroën Xsara WRC
Grooten-Delmelle - Citroën Xsara WRC
Nadat Sebastien Loeb gisteren reeds de show etappe voor zijn rekening nam, heeft hij vandaag ook alle KP’s van de eerste lus op zijn naam geschreven. Met vijf snelste chrono’s op rij heeft hij ondertussen na de reeks proeven reeds een voorsprong van 56 seconden bijeen gefietst op de Citroën Xsara WRC van Grooten.
  • De Swert Opticiens
Van dan af wordt het effectief spannend, want de onderlinge verschillen zijn vrij klein. Cherain volgt met de Ford Fiësta R5 op minder dan vier seconden, terwijl Princen (Subaru WRC), Jullien (MINI WRC), Van Woensel (Subaru WRC), Bouche (Citroën C4 WRC) en Matton (Citroën Xsara WRC) allemaal volgen binnen de 25 seconden van elkaar. In groep N staan Martin en Collard amper gescheiden door 5 seconden, terwijl de VW Polo van Verschueren en de Peugeot van Vanneste in een secondenstrijd verwikkeld zijn voor de zege in S2000.

Bonjean, die met de Skoda Fabia WRC aan een goede rally bezig was, hikt achterop na heel wat tijdsverlies door een lekke band.

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 2 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye du Condroz.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons