van der Horst

Het jaar van de doorbraak voor de Trophée Mitjet Nord Europe?

Mitjet 2L Nord Europe
Mitjet 2L Nord Europe
Al enkele jaren probeert de Trophée Mitjet zich een plaats te veroveren op de kaart van het autosportlandschap, met succes in Frankrijk en sinds vorig jaar daarbuiten. De serie kent veel succes in Frankrijk, maar zoekt ook buiten de Franse grenzen een naam te maken en dat zou dit jaar wel eens kunnen lukken nu de wedstrijden voor de Trophée Mitjet France verreden worden in het kader van de SRO Motorsports Group op de meest gerenommeerde omlopen van Europa. Ook het circuit van Spa-Francorchamps wordt aangedaan, terwijl Circuit Zolder een manche krijgt van de Trophée Mitjet Nord Europe.
Kévin Caprasse - Mitjet 2L.
Kévin Caprasse - Mitjet 2L.
De Mitjet racewagen bestaat uit buizenchassis bedekt met een koetswerk dat refereert aan bekende GT wagens en uitgerust is met een Renault tweeliter motor die 230 pk levert voor een gewicht van 910 kg. Dit staat garant voor sterke prestaties tegen haalbare prijzen. De wagen richt zich tot zowel debutant racers als ervaren piloten. Er worden twee regionale kampioenschappen georganiseerd, de Trophée Mitjet France en de Trophée Mitjet Nord Europe. Ieder raceweekend bestaat uit vier races over 20 minuten.

Trophée Mitjet Nord Europe 2024
Trophée Mitjet Nord Europe 2024
De Trophée Mitjet France bestaat in 2024 uit zes manches terwijl de Trophée Mitjet Nord Europe vijf raceweekends omvat. Wel komen beiden series tezamen in actie op hetzelfde circuit tijdens drie weekends, zijnde Spa-Francorchamps (SRO Speedweek op 21-23 juni), Hockenheim (19-21 juli) en Dijon (13-15 september). De Trophée Mitjet Nord Europe, die aan zijn tweede seizoen toe is, omvat daarnaast nog twee andere meetings, één op Circuit Zandvoort (03-05 mei) en één op Circuit Zolder (New Race Festival op 17-19 mei).

Foto's: Letihon.be, Niels Vaeck & Mitjet International
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 5 februari 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons