van der Horst

Het jonge drietal Denis-Van Dooren-Schein op de #199 DRM-Credeco

DRM – Credeco - VW Fun Cup
DRM – Credeco - VW Fun Cup
De #199 DRM – Credeco liet mooie dingen zien in 2021, maar kende jammer genoeg te weinig meeval. De auto met een van de mooiste livery’s van het peloton en zijn prachtige geel-groene kleuren wil revanche tijdens het nieuwe seizoen van de VW Fun Cup powered by Hankook, dat midden maart begint op het Circuit Jules Tacheny de Mettet. De ‘Grello’ wordt er bestuurd door een team dat zonder enige twijfel een hoofdrol zal spelen in de Pure-categorie, voor rijders die geen Top Gun zijn en voornamelijk het kampioenschap voor de racekevers op hun palmares hebben staan.
DRM – Credeco - VW Fun Cup
DRM – Credeco - VW Fun Cup
Hij maakt deel uit van de revelaties van de twee voorbije seizoenen. Quentin Denis kan het best beschreven worden als snel, spectaculair en enthousiast. De man uit Nijvel komt uit op dezelfde auto en het is dus logisch dat hij de rol van wegkapitein op zich zal nemen. “Mijn teamgenoten en ik maakten aanspraak op het podium in Pure tijdens alle races, maar te vaak kregen we te maken met de pechduivel”, herinnert de jonge, bijna 23-jarige rijder zich. “2022 moet het seizoen van de bevestiging worden en ik hoop echt zoveel mogelijk in de top 3 van de categorie te eindigen, maar ook te kijken naar het algemene klassement. De #199 is een uitstekende auto, en zonder twijfel de mooiste van het peloton. De knowhow van DRM Motorsport moet bovendien niet meer bewezen worden. Alle ingrediënten zijn verzameld om, ik hoop het, een uitstekend seizoen te beleven.”

De tweede rijder die het volledige seizoen 2022 betwist op de #199 DRM – Credeco is een nieuwkomer in de autosport. Florian Van Dooren is rechtstreeks afkomstig uit de karting, met onder meer mooie prestaties in de 24 Uur karting van Francorchamps, waar hij zijn categorie won in 2021. De jonge tiener koos voor DRM Motorsport om de sprong te wagen in de beste omstandigheden. Hij is leergierig en toegewijd, zou weleens een verrassing van het komende seizoen kunnen worden en dus een dierbare steun voor Quentin. “Ik wil me zoveel mogelijk inzetten en geen fouten begaan”, legt Florian uit. “Om die doelstellingen in te lossen, kan ik rekenen op de uitstekende omkadering van DRM, dat zijn professionalisme meermaals getoond heeft, maar ook op een sterke teamgenoot als Quentin, die het hele seizoen een referentie zal zijn. Ik hoop echt dat we snel de weg naar het podium zullen vinden in de Pure-categorie.

DRM – Credeco - VW Fun Cup
DRM – Credeco - VW Fun Cup
De derde man op de #199 voor het merendeel van de wedstrijden is een gekend gezicht bij DRM. Net als Quentin is Julien Schein een van de revelaties van de voorbije campagne. De kampioen 2020 van de VW e-Fun Cup heeft bewezen dat hij niet alleen erg snel is, maar ook heel volwassen ondanks zijn gebrek aan ervaring in de autosport. Zijn chrono’s in de regen tijdens de nacht van de 25 Hours zijn niet onopgemerkt voorbijgegaan. “Met Quentin en Florian als teamgenoten, vormen we een drietal dat veel snelheid aan de dag kan leggen en zich kan laten zien in het algemene klassement”, analyseert Julien. “De zege in de Pure-categorie en een top 5-notering algemeen zijn geen onmogelijke ambities. Ik ben de #199 de afgelopen maanden meermaals tegen het lijf gelopen op het circuit. Het is een eer om die auto te besturen. Bedankt DRM Motorsport voor het vertrouwen.”

Om de #199 DRM – Credeco in actie te zien, geven we afspraak op 19 en 20 maart op het Circuit Jules Tacheny de Mettet. DRM Motorsport kondigt zijn andere teams voor het seizoen 2022 aan in de komende weken. We houden u op de hoogte!

VW Fun Cup
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op donderdag 24 februari 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons