van der Horst

Het Kroon-Oil Belgian Rally Championship gaat definitief van start met de South Belgian Rally

Kroon-Oil Belgian Rally Championship
Kroon-Oil Belgian Rally Championship
Eindelijk! Het Kroon-Oil Belgian Rally Championship zal op zaterdag 26 juni definitief van start gaan in Vresse-sur-Semois met de eerste editie van de South Belgian Rally. Organisator DG Sport kreeg, met steun van RACB Sport, de goedkeuring van de autoriteiten om de rally te organiseren volgens het geldende protocol.
De gezondheidscijfers evolueren in de goede richting en het openbare leven komt stilaan weer ook gang, maar op volledige vrijheid is het nog even wachten, want het virus is nog steeds in het land. Vorig jaar werd in de Monteberg Rally en in de Aarova Rally al bewezen dat het perfect mogelijk is een rally te organiseren op een Covid-veilige manier, conform het protocol voor rallywedstrijden. 

Ook de South Belgian Rally zal georganiseerd worden conform het geldende protocol, wat betekent dat bepaalde zones niet toegankelijk zullen zijn voor het publiek, zoals het servicepark. Maar, het goede nieuws is dat de rallyfans wel welkom zijn langs de klassementsproeven, in vooraf afgebakende en goedgekeurde publiekszones. Wel mits naleving van de gezondheidsvoorschriften, zoals het dragen van een mondmasker en het respecteren van de social distancing.

"We hebben 22 publiekszones afgebakend en we hebben die verdeeld in 10 verschillende packs voor de fans. Wie een bepaald pack koopt, krijgt toegang tot 6 welbepaalde publiekszones gespreid over de dag. Je kiest als rallyfan dus een bepaald pakket en vanaf dat moment ligt je tijdschema voor die dag ook vast, want je dient je te houden aan de in het pakket inbegrepen publiekszones. Het goede nieuws is dat je wel op 6 verschillende plaatsen van het spektakel kunt genieten voor amper 20 euro," vertelt Florian Jupsin van DG Sport. "Tickets kunnen online gekocht worden via www.ticketmaster.be."

TAC Rally geannuleerd

Minder goed nieuws is er te melden over de TAC Rally. De klassieker in Tielt wordt immers geannuleerd. De nieuwe datum op 24 juli blijkt niet verenigbaar met de werkzaamheden van de landbouwers op hun velden. 

"We betreuren deze annulering natuurlijk enorm. We wisten dat 2021 een delicaat jaar zou worden en dat er mogelijk nog wedstrijden geannuleerd zouden worden wegens de gezondheidscrisis," vertelt BRC Promotor Chris Courteyn. "Dat was precies de reden waarom we een kalender van 10 rally's hebben aangekondigd voor 2021, zodat we het uitvallen van een manche kunnen opvangen."

Het Kroon-Oil Belgian Rally Championship zal dus 9 wedstrijden tellen, te beginnen met de South Belgian Rally op 26 juni in Vresse-sur-Semois.

Kroon-Oil Belgian Rally ChampionshipSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 11 juni 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons