van der Horst

Het parcours van de Spa World Rallycross of Benelux onthuld

RX-omloop Spa-Francorchamps
RX-omloop Spa-Francorchamps
Na vijf edities in het Waalse Mettet blijft de Belgische manche van het WK Rallycross ook in 2019 aan de andere kant van de taalgrens, maar verhuist die naar Spa-Francorchamps, de mooiste omloop van de wereld voor circuitwagens. Hopelijk voor de toeschouwers en de piloten kan men in Spa deze lijn ook door trekken richting WorldRX.
Start finale Supercars Mettet 2018
Start finale Supercars Mettet 2018
2019 wordt dus het jaar van de eerste editie van de Spa World Rallycross of Benelux. Deze derde manche van het FIA WorldRX wordt verreden op 11 en 12 mei.
 
Het nieuwe en heuvelachtig parcours is 913 meter lang en zal zich in de endurance-zone bevinden terwijl de befaamde Raidillon is opgenomen in de omloop met een indrukwekkende beklimming en een hellingsgraad van 15%, gevolgd door een haarspeldbocht, om daarna richting de mythische Eau Rouge te duiken. De show zal zich eveneens in een stadium afspelen waar de bocht op een banking en de twee 'jumps' de piloten zullen toelaten om meerdere routes aan te snijden.
 
Naast de omloop zullen ook tal van activiteiten dit evenement mee kleuren zoals tests van droomwagens op het mythische tracé van 7 km, driftsessies die toegankelijk zijn voor het publiek, concerten en DJ-set battles, een Food & Beer Festival, een Kids Zone, en nog veel meer!
 
Tickets zijn te koop op www.sparxbenelux.com

Foto's: sparxbenelux.com & Johnny Loix
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op woensdag 6 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa World RX of Benelux.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons