van der Horst

Het seizoen van de Clio Cup Benelux is al weer over de helft met Sven Van Laere als leider

Sven Van Laere
Sven Van Laere
Sven van Laere, deze racende zakenman is een van de vaste aanwezigen op de circuits in de Benelux en ook tijdens het Superprix weekend op Circuit Zolder, liet hij weer eens zien uit het juiste racehout te zijn gesneden. Aan de zijde van Maarten Mus won hij de Long Race tijdens de Zolder Superprix, waarna hij ook nog eens de twee sprintwedstrijden op zijn naam schreef.
  • Oeste Kart
Wij vroegen hem naar zijn ervaring tot nog toe.

Sven Van Laere
Sven Van Laere
Sven Van Laere: “Uiteraard kan ik niet ontevreden zijn over het verloop van het seizoen tot dusver. Ik sta immers bovenaan in het klassement en ik heb zicht op de titel. Dat wil zeggen dat ik tot nog toe een goed seizoen draai en dat is uiteraard een persoonlijke voldoening. Uiteraard zou ik liever nog meer concurrentie zien vooral van jonge rijders, want dat is eigenlijk de filosofie van een dergelijke merkencup, vooral dan gezien de sprintwedstrijden. Maar de zaken zijn wat ze zijn en mij hoor je niet klagen hoor!”

“De Renault Clio Cup is een fantastische racewagen, met zeker voldoende vermogen en het is tegelijkertijd een betrouwbaar fabrieksproduct dat over alle moderne snufjes beschikt, denk maar aan de paddle shift", vervolgt hij. "In mijn ogen is het de ideale instapwagen voor een jonge wolf die wil doorgroeien of voor een gentleman driver die met een beperkt budget leuke sprintraces wil. Deze wagen heeft werkelijk alles en is overigens ook perfect om te trainen en te leren.”

Bas Koeten Racing - Renault Clio Cup
Bas Koeten Racing - Renault Clio Cup
Van Laere vindt een merkencup de ideale plaats om als racer beter te worden, aangezien alle deelnemers over hetzelfde materiaal beschikken en daardoor de afstelling en de rijder het verschil maken. Dat uitgangspunt zal rijders blijven uitdagen om de grens te verleggen. Hij vervolgt: "Ik kan iedereen aanraden om in de Clio Cup Benelux te rijden, want het is echt een top kampioenschap, waar je ontzettend veel leert en dat in perfecte omstandigheden. Door het nieuwe formaat van de TCR - Clio Cup Benelux met Qualifying, een Long Race en 4 sprints, krijg je veel racekilometers en kan de auto nu ook gedeeld worden.”

Renault Clio Cup Benelux
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op maandag 24 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons