van der Horst

Het slotstuk van het Super Season 2020-2021 in het kader van de populaire 24H2CV

De Hundred Series by BGDC keert terug naar Spa-Francorchamps
De Hundred Series by BGDC keert terug naar Spa-Francorchamps
Deze zaterdag 23 oktober zetten de Hundred Series by BGDC het eindpunt achter een competitie die zich uitzonderlijk uitstrekte over de jaren 2020 en 2021. Dit Super Season verdient een laatste afspraak op niveau van het evenement. Dat zal plaats vinden op het “mooiste circuit ter wereld”, gedurende 200 minuten...
Deze keer is het zover! De deelnemers zullen zich volop kunnen uitleven. De finale van de Super Season 2020-2021 van de Hundred Series by BGDC staat geprogrammeerd over één dag en de strijd zal intens zijn. Er komt een kwalificatiesessie van 45 minuten tussen 9u00 en 9u45, en een ultieme confrontatie van 200 minuten van 12u15 en 15u35.
 
VDS Racing Adventures - MARC Focus V8
VDS Racing Adventures - MARC Focus V8
Zoals de traditie het wil, zal de strijd om de algemene zege de bolides van de Divisie 2, 3 en 4 tegenover elkaar in de arena zetten! Er is uiteraard de onvermijdelijke MARC Focus V8 VDS Racing Adventures. Raphaël van der Straten kan er tellen op de steun van de Luxemburger Harry Putz. De andere Australische MARC V8, met het koetswerk van een BMW M2, zal eveneens van de partij zijn voor Chris Van Woensel, Dirk Mertens en Mauritz Van Egdom. In de Klasse S- van de Divisie 3 zien we de terugkeer van de Renault Mégane Trophy van René en Xavier Danneels, nog steeds bijgestaan door Michel Gillot. Zij zullen trouw op de afspraak zijn van de Hundred Series in het hartje van de Ardennen.  
 
Fred Bouvy/Denis Van Mol - Porsche Cayman
Fred Bouvy/Denis Van Mol - Porsche Cayman
Een goed gestoffeerde Divisie 4 zal meer dan ooit het speelterrein worden van de Porsches. We noteren er trouwens het debuut van de jonge Benjamin Paque, de kersverse kampioen in de GT4 van de Porsche Sprint Trophy Benelux. Hij krijgt deze keer de beschikking over een 911 GT3 Cup van het Speedlover team van André Van Hoof. Wie zijn teamgenoot zal zijn wordt in de komende uren nog bevestigd. Rolf Lietart van zijn kant zal aan het stuur zitten van een Porsche Cayman van datzelfde team Speedlover. En Cayman’s, daarvan zullen er veel op de baan zijn met de #16 van Fred Bouvy en Denis Van Mol, de #63 van Arthur Peters en Gunther Van den Bergh en de #982 van Koen De Wit en van Paul Geeris, de Porsche specialist uit Nederland. Noteren we ook de aanwezigheid van de ondertussen goed gekende 996 GT3 Cup van Johan en Michael Van Peperzeel, eveneens afkomstig uit de Nederlanden.
 
Buiten deze 911 en Cayman wagens zien we in de Divisie 4 nog twee BMW M4 die we in het oog moeten houden: de gekende Duitse bolide van Gamsiz Racing voor Hakan en Recep Sari, evenals de bolide die wordt ingezet door Discar voor Armand Fumal, Anthony Rosa en David Doutrepont, die we opnieuw verwelkomen.
 
Yardy Hoogwerf/Steven Teirlinck - Cupra
Yardy Hoogwerf/Steven Teirlinck - Cupra
Over de gehele race-afstand zijn de beste wagens van de Divisie 2 in staat om zeer vooraanstaande plaatsen op te eisen in het algemene klassement. We denken daarbij zeker aan de Peugeot 308 van Caren Burton, Jérôme Heinen en Damien Dussoul, aan de Cupra van Yardy Hoogwerf en Steven Teirlinck en aan de Seat Leon van Manfred Verbeke en Denis Smets. In de Klasse F vertrekt de BMW Z4 van de familie Patze, met Guillaume en André, als favoriet tegenover de Seat Leon Supercopa Mk2 van Eric De Boeck en Jean-Luc Peigneur.
 
Guy Katsers/Philippe Ménage - Vauxhall Astra Coupé
Guy Katsers/Philippe Ménage - Vauxhall Astra Coupé
Na de recente teleurstelling op het Circuit van Zolder, willen Guy Katsers en Philippe Ménage met de Vauxhall Astra Coupé in Francorchamps graag de kop van de tabellen terug zien in het algemene klassement van de Divisie 1. Ze zullen er de degens kruisen met de Renault Clio Cup wagens van Hervé Deger, Olivier Debroux en François Jeukenne (eindelijk terug op de baan) en van Yvan Muller en Christian Franken, Patrick Asnong, Eric Duthoit en Philippe Hortulanus, Fabrice Massin, Nicolas Busschaert en André Fernandes, maar ook van Bruno Raas, Philipe Ramaekers en Romain Pasteels. Zonder twijfel een zeer veelbelovende strijd…
 
De BMW M3 E36 van Petra Carlier en Hervé Duelz, uitkomende in de Klasse D, die zal trachten zijn plaatsje te vinden tussen bolides die, over het algemeen, iets recenter zijn. 
 
Rogier Van Kuyk/Thomas Leten - Renault Clio Cup II
Rogier Van Kuyk/Thomas Leten - Renault Clio Cup II
In de Klasse A tenslotte zal gewoontegetrouw de Renault Clio Cup II van Rogier Van Kuyk en Thomas Leten het opnemen tegen de Honda Civic wagens van Jean-Didier Ronveaux, Georges Pons en Fred Faucon, Marco Iron Man Van Belle, maar ook tegen de Peugeot 206 van Patrick Vander Eecken en Nicolas La Monica en de Citroën Saxo van Eric en Renaud Lambert.
 
De spelers hebben hun plaats ingenomen, het kader is uniek (en viert zijn honderdste verjaardag!), de slotshow kan beginnen...
 
           
Hundred Series by BGDC / Super Season 2020-2021 / Kalender
 
Zolder 200 / 22 augustus 2020 (reeds verreden)
Terlaemen 200 / 27 maart 2021 (reeds verreden)
Magny-Cours 100 / 14 tot 16 mei 2021 (reeds verreden)
Magny-Cours 200 / 14 tot 16 mei 2021 (reeds verreden)
Assen 200 / 13 juni 2021 (reeds verreden)
Spa 100 + 100 / 9 en 10 juli 2021 (reeds verreden)
Zolder 200 / 2 oktober 2021 (reeds verreden)
Franco 200 / 23 oktober 2021

Hundred Series by BGDCDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op donderdag 21 oktober 2021.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons