van der Horst

Het was zweten geblazen tijdens BK-BelNed Cup op de Duivelsberg

Remans versus Van Den Branden in Super1600
Remans versus Van Den Branden in Super1600
Onder tropische temperaturen en onder grote belangstelling was het tweede rallycross weekend op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen geslaagd te noemen. Er waren spannende reeksen en finales te zien met als eindwinnaars Steve Otzer, Luc Maris, Kurt Lambers en Kimi Vermeulen. Voor de tweede BelNed Cup en de eerste BK wedstrijd van het seizoen op het Duivelsbergcircuit waren er in totaal 75 deelnemers komen opdagen, verdeeld over de diverse klassen.
Steve Otzer - Citroën Saxo Super1600
Steve Otzer - Citroën Saxo Super1600
In Super1600 ging de overwinning naar de Citroën Saxo van Steve Otzer die hiermee zijn leidersplaats in de tussenstand verder kan uitdiepen op regerend kampioen Davy Van Den Branden (Citroën DS3) die derde werd na Dennis Remans (Ford Fiesta).
Kurt Lambers voor Martijn Vanhove
Kurt Lambers voor Martijn Vanhove
Bij de SuperNationals -2 liter trok de BMW M3 van Kurt Lambers aan het langste eind en wist deze finale af te sluiten met een knappe zege. De strijd voor de zege tussen Lambers en Martijn Vanhove (BMW 1M) was hevig met Vanhove als tweede die de Nederlander Ron Snoeck (Volvo C30) naast zich kreeg op het podium. Bart Coninx (Seat Ibiza), de Nederlander Peter Van de Wege (Toyota Yaris) en Dave Van Beers (Renault Clio) waren de overige finalisten maar kwamen niet echt in het stuk voor om de eindzege.Luc Maris, Steve Volders en Bert Bosmans
Luc Maris, Steve Volders en Bert Bosmans
De grote verliezer bij de SuperNationals +2000cc is ongetwijfeld Kristof Bex die met zijn Volvo S40 geen twee chrono’s kon neerzetten vanwege een gebroken aandrijfas. Limburger Lus Maris vertrok met zijn Volvo S40 op de pole en won de wedstrijd voor Steve Volders (Ford Fiesta) en de Volvo C30 van Bert Bosmans. De overige drie finalisten Stefan Vaesen, Davy Leysen, beiden in een BMW, en Roland Myny (Volvo S40) gingen al vroeg jokeren en kwamen nooit echt voor in het hoofdstuk voor. Volders die al snel een kloof wist te slaan met Bosmans kon nooit echt de aansluiting vinden bij Maris waarmee de man uit Houthalen naar een mooie overwinning reed.De SRX Cup (SsangYong)
De SRX Cup (SsangYong)
Bij de SRX Cup (SsangYong) kwam de overwinning toe aan wagen N° 4 Sudpresse voor nummer 5 Circuit de Mettet en Lauwers met N° 6. De Belg Kimi Vermeulen won van het acht koppige veld die streden voor Nederland kampioenschap van Ford RST.


VAS Regionaal
Het VAS regionaal dat op zaterdag zijn derde wedstrijd betwiste telde 62 starters, verdeeld over drie klassen.
In de Promo klasse behaalde Rudy Loodts in zijn Opel Corsa een hattrick voor merkgenoot Devin Thijs en Wim Van Tiggelen (Peugeot 205).
Ben Lenaerts trok in Klasse A aan het langste eind en parkeerde zijn Honda CRX op het hoogste erschavotje. Hierdoor kwam een einde aan de overwinningen van Didier Dexters die als tweede over de finish kwam maar uiteraard nog steeds leider is in de tussenstand van het kampioenschap. De derde podiumplaats was voor Jacky Simons in een Toyota Corolla.  
Na Jonas Kemps en Thomas Weltjens is Andy Leysen met zijn BMW M5 de derde verschillende winnaar in Klasse B. Ook in de tussenstand van het kampioenschap is de man uit Arendonk de nieuwe leider. Jonas Kemps (BMW M3) en Steven van Nunspeet (Honda Civic) vervoegden Leysen op het podium.

Foto's: Johnny Loix 

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op maandag 9 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Maasmechelen.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons