van der Horst

WTCC keert na negen jaar terug naar Spa-Francorchamps

fdd9a32038cba07d7152a4f81a115634ae669626.jpg
Vandaag werd in Autoworld te Brussel de Belgische manche van het FIA World Touring Car Championship 2014 voorgesteld. De beide wedstrijden vinden plaats in het weekend van 21 en 22 juni op het circuit van Spa-Francorchamps, dat ook al eens het WTCC mocht ontvangen in het debuutjaar 2005. Onder meer circuitdirecteur Pierre-Alain Thibaut, event promotor Jean-François Chaumont en François Ribeiro, general manager van het FIA WTCC, tekenden vandaag present op de voorstelling in Brussel, naast reguliere rijders Gabriele Tarquini, Yvan Muller en onze Noorderbuur Tom Coronel.
4580e1d3a8ebc5598bbffaee08c3cd677ea947ac.jpg
François Ribeiro is verheugd met de terugkeer van het WTCC naar Spa, "Voor mij is Spa gewoonweg het mooiste circuit ter wereld. De komst van het WTCC is dan ook zeker niet toevallig, het is bijna een Belgisch kampioenschap als je ziet dat zowel de topteams Honda als Citroën beiden een Belg aan het roer hebben. De nieuwe auto's van dit seizoen slaan echt aan bij het grote publiek, zo zagen we de afgelopen races dat er niet alleen 30% meer internettrafiek naar onze website gaat, maar dat er bovendien evenveel extra tickets worden verkocht in vergelijking met de afgelopen jaren. Daarnaast hebben we speciaal voor Spa ons tijdschema zo aangepast dat het publiek na afloop van de races rustig naar huis kan en niets hoeft te missen van de WK-match tussen België en Rusland."

Tom Coronel - François Ribeiro
Tom Coronel - François Ribeiro
Ook onze Noorderbuur Tom Coronel kijkt uit naar de wedstrijden in Spa, "Ik heb erg goede herinneringen aan Spa, bovendien is het voor mij bijna een thuisrace en dat geeft me echt extra kracht om goed te presteren. Bij ons in Nederland zendt RTL7 al tien jaar de wedstrijden en kwalificaties live uit dus ik verwacht zeker veel fans uit mijn thuisland. Ik zie nu al op de sociale media erg veel activiteit over Spa, zo krijg ik vaak te horen van fans dat ze zelfs al een kaartje hebben gekocht."

En die fans krijgen waar voor hun geld, want naast de beide WTCC-races staan nog manches voor het FIA F3-kampioenschap, het ETCC, de GT Tour (met André Lotterer) en Abarth op het rijkgevulde programma.

Autosport.be komt de eerstvolgende dagen en weken uiteraard uitgebreider op deze belangrijke afspraak terug.Foto's: Hans van Onsem & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Touring Car Championship op woensdag 28 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting WTCC Spa-Francorchamps.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons