van der Horst

Hexis Racing niet naar Sprint GT serie maar wel naar Franse GT Tour

Hexis Racing - McLaren MP4-12C GT3
Hexis Racing - McLaren MP4-12C GT3
Hexis Racing liet vandaag weten dat het zijn twee McLaren GT3's volgend jaar zal inzetten in het Franse nationale GT kampioenschap de GT Tour. Oliver Panis/Eric Debard en Laurent Cazenave/Jean-Claude Police zullen de wagens besturen. Hexis Racing was vroeger al actief in het Franse GT kampioenschap in 2006 en 2007 en keert nu terug na drie jaar activiteit in het FIA GT1 kampioenschap. Hexis Racing gaf aan geen interesse te hebben in de nieuwe GT Sprint serie, maar zal nog wel op het internationaal actief blijven, waarschijnlijk met de GTE versie van de McLaren MP4-12C.
Na drie jaren in het FIA GT1 kampioenschap, twee met de Aston Martin DBR9 en één met de McLaren MP4-12C, ziet het Franse Hexis Racing geen heil meer in een nieuwe globale campagne. De moeilijke economische tijden zowel als de interesse vanwege de sponsors in uitsluitend de Europese markt leidden tot een heroriëntering van het raceprogramma van het team. Onder invloed van de Franse rijders Panis, Debard, Cazenave en Police werd er uiteindelijk gekozen voor het Franse GT Tour waar het team zijn beide GT3’s zal inzetten. Hexis Racing debuteerde in het Franse GT kampioenschap in 2006 met een Porsche GT3 alvorens het jaar daarop over te schakelen op de Aston Martin DBRS9. Hexis racing verhuisde het jaar daarop naar het Duitse GT kampioenschap alvorens de Aston Martin’s in te zetten in het FIA GT3 kampioenschap. In 2011 klom het team op naar het FIA GT1 kampioenschap nog altijd met Aston Martin alvorens dit jaar over te gaan naar McLaren.

Teamverantwoordelijke Philippe Dumas liet wel weten dat er later nog een tweede programma van het team zal bekendgemaakt worden dat de banden die het team heeft met McLaren nog zal versterken. Het is geen geheim dat McLaren bezig is met de ontwikkeling van een GTE en dat het Britse merk in Hexis Racing de ideale partner ziet om de wagen te runnen.

Foto: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op maandag 17 december 2012.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons