van der Horst

Historic GP: Nostalgie en echte F1-wagens

Ferrari F92A
Ferrari F92A
Het weekend van 26 en 27 mei staat volledig in het teken van oldtimervoertuigen met tal van nationale en internationale oldtimer races, demo’s van F1 wagens, Historic car parking en show, food- en drinksstands, kinderanimatie en zoveel meer. De Historic Grand Prix is absoluut uniek in zijn soort: Geen enkel ander ‘historic’ treffen brengt F1’s aan de start, geen enkel treffen katapulteert de autoliefhebber zo sterk terug in de tijd met spannende races van exclusieve classic cars en als kers op de taart voor de tweede jaar op rij het Concours d’élégance.
Concours D'Elégance
Concours D'Elégance
Op 26 en 27 mei is het zover: de Historic Grand Prix verrast autoliefhebbers met een rijk gevuld programma! Zo komt de tweede manche van de Belcar Historic Cup en de Belcar Youngtimer Cup aan de start op Circuit Zolder, een van de smaakmakers met niet minder dan 2 wedstrijden per serie over een half uur. Verder op het programma: de FIA Lurani Trophy for Formula Junior Cars, de Canadian American Challenge Cup, de The Force - F1 en de Modena Motorsport - F1. Met The Force en de Modena op het programma zijn de hoogdagen van de F1 back in town! Op zondag 27 mei komt daar ook nog een Concours d'élégance bij. Exclusieve en opvallende oldtimers strijden daar om de titel 'Best of Show 2018'.

CONCOURS D'ÉLÉGANCE - Prestigieus oldtimerevent

Circuit Zolder organiseert op zondag 27 mei een Concours d’élégance, met “pareltjes van weleer”. Unieke, opmerkelijke en exclusieve classic cars strijden om de titel ‘Best of Show 2018’. Geselecteerde inschrijvingen worden ingedeeld in diverse klassen en door een internationale jury beoordeeld op elegantie, originaliteit, restauratie en presentatie. Deze punten zijn vooral te verdienen voor oldtimers, die uitblinken in originaliteit en hun volledige historie.

Bijzondere verjaardag

Porsche 991
Porsche 991
Dit jaar bestaat Porsche 70 jaar. Circuit Zolder voorziet daarom tijdens de Concours d’élégance een Porsche “area” op de talud binnen de Jacky Ickx bocht. Bezoekers worden onder meer getrakteerd op een line-up van de meest bijzondere Porsches uit de afgelopen zeven decennia.

Persbericht Circuit ZolderSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op vrijdag 25 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Historic GP.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons