van der Horst

Historic GP Zolder: Hattrick voor Luc Moortgat

Jan Van Elderen - DFord Sierra Cosworth RS 500
Jan Van Elderen - DFord Sierra Cosworth RS 500
De laatste race van het weekend, de zesde binnen de Belgian Historic Cup en de derde van de Youngtimers werd opnieuw gewonnen door Luc Moortgat die net als Gust Van Haelst in de Historic Cup een hattrick lukte met drie zeges op rij. Hierdoor doet de Waaslander een gouden zaak in het kampioenschap waarin hij niet paraat tekende voor de openingswedstrijden in Zandvoort en dus het seizoen startte met de drie verplichte schrapresultaten.
Luc Moortgat - Porsche 964 Cup
Luc Moortgat - Porsche 964 Cup
Zoals steeds werd ook ditmaal de top 6 van de tweede race omgedraaid en we kregen met Dieter Dierckx en diens BMW E30 M3 een onverwachte polesitter, geflankeerd door de knappe Lancia Delta Integrale van John Timmermans. De VW Golf van Tom Laureyns en de BMW van Bas Van Elderen stonden op de tweede startrij voor vader Jan Van Elderen in de Sierra Cosworth en de man van het weekend, Luc Moortgat in diens knappe groene Porsche 964 Cup. Algarrado, Kuijl, Alders en Jasper Dierckx sloten de voorlopige top 10 af. Na de zware crash tijdens de start van de tweede race kon Erik Nulens zijn Porsche oplappen en achteraan starten. Voor Pierre-Yves Paque en Diederick Ceyssens zat het weekend er spijtig genoeg op.

Jan Van Elderen - Ford Sierra Cosworth RS
Jan Van Elderen - Ford Sierra Cosworth RS
Timmermans lukte een kopstart, maar moest snel deze positie inleveren en even later viel hij uit met problemen. Bas Van Elderen mocht in zijn supersnelle BMW ook enkele ronden proeven van de leiding voor de Sierra Cosworth van vader Jan en de Porsche van Luc Moortgat. In de derde rond pakte Moortgat dan uiteindelijk de leiding en zou die niet meer uit handen geven. Jan drong niet aan bij zoon Bas en ze werden tweede en derde algemeen, terwijl Bas winnaar werd in Klasse 4. Tom Laureyns zijn wagen kwam niet ongeschonden uit de crash van de tweede race en de Gentse garagehouder zakte terug tot de 13de plaats algemeen en 8ste in Klasse 4. Dieter Dierckx werd in zijn BMW vierde algemeen en mocht mee op het podium van Klasse 4, terwijl Erik Nulens met zijn gehavende Porsche 964 een knappe inhaalrace realiseerde en als vijfde aantikte terwijl hij de punten van de tweede plaats krijgt in Klasse 3 na Moortgat en voor de Porsche van Dirk Kuijl.     

Foto's: Bravo Racing Press & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Historic Cup op zondag 6 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting HGP.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons