van der Horst

Historic GP Zolder: Moortgat na crash tijdens de start

Diederick Ceyssens - Porsche 964
Diederick Ceyssens - Porsche 964
De start van de tweede race van de Youngtimer Cup werd opgeschrikt door een vrij zware crash. De top zes van de eerste manche werd traditioneel omgekeerd voor de start van race 2 en zodoende kwam de VW Golf op de pole met de Porsche van Ceyssens naast zich. Tijdens de start raakten de Golf van Tom Laureyns en de Porsche van Eric Nulens, die tussen de Golf en de Porsche van Ceyssens zat, elkaar waardoor Nulens de wagen van Ceyssens aantikte die de controle verloor en op zijn beurt de Porsche van Paque van de baan kegelde. De drie onfortuinlijke 964 Cups werden getakeld en met nog 20 minuten op de teller kon de herstart worden gegeven.
Eric Nulens - Porsche 964
Eric Nulens - Porsche 964
Jan Van Elderen pakte met de Ford Sierra Cosworth de leiding voor de VW Golf van Tom Laureyns en de Porsche 964 Cup van Luc Moortgat. Nog in dezelfde ronde kon Moortgat de Golf opzij zetten en na vijf ronden kwam de winnaar van race 1 reeds als leider door voor Van Elderen en de Porsche van Dirk Kuijl die voorbij de Golf van Laureyns ging. Ook de BMW’s van Blommaert en Dierckx kwamen opzetten richting de Golf van Laureyns. Moortgat bouwde opnieuw een mooie voorsprong uit, terwijl ook de tweede plaats en de zege in Klasse 4 van Jan Van Elderen niet meer in het gedrang kwam.

Bas Van Elderen - BMW E30 325i
Bas Van Elderen - BMW E30 325i
Voor de derde plaats was het laatste woord nog niet gezegd. Dirk Kuijl ging met de grijze Real Porsche voorbij de Golf van Laureyns, maar deze vocht terug. Het kwam tot een aanrijding en Kuijl verhuisde naar de negende plaats. Maar nog was de derde plaats van Laureyns niet veilig, want de mannen van de wedstrijd waren in aantocht: de BMW van Bas Van Elderen en de Lancia Delta Integrale van John Timmermans, gisteren uitgevallen door pech en dus helemaal achteraan gestart. Het duo realiseerde een schitterende inhaalrace tot in de voorste gelederen. Van Elderen pakte in extremis nog de VW Golf van Laureyns die uiteindelijk als vierde algemeen over de meet kwam en derde in klasse 4 na vader en zoon Van Elderen. Timmermans werd bijzonder knap vijfde voor de BMW’s van Blommaert en Dierckx die ook een mooi duel uitvochten. Luc Moortgat won de race en ook de Klasse 3 voor teamgenoot Dirk Kuijl.  

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Historic Cup op zondag 6 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting HGP.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons