van der Horst

Historic Grand Prix Zolder met heel veel aandacht voor zestig jaar Circuit Zolder

Zolder Historic Grand Prix 2022
Zolder Historic Grand Prix 2022
60 jaar Circuit Zolder, dat vier je in stijl en welk evenement is daar beter geschikt voor dan de Historic Grand Prix? Op 22 en 23 juli hebben alle liefhebbers van oldtimers, of ze nu racen of niet, maar één plaats van afspraak en dat is het jarige circuit in het centrum van de provincie Limburg. De debatten beginnen zaterdagochtend om iets na negen en eindigen net voor de klok van zes uur op zondagavond. Daartussen zit één langgerekt oldtimerfestijn, zowel op het asfalt als in de paddock.
De rijke geschiedenis van Circuit Zolder, ondertussen al zestig jaar, krijgt terug vorm tijdens de komende Historic Grand Prix op 22 en 23 juli. Een schitterend raceprogramma, met onder meer de eigen Belcar Historic Cup, naast heel wat andere wedstrijden voor GT’s en toerwagens en het Concours d’élégance op zondag staan op het programma van deze feesteditie.
 

Youngtimer Trophy
Youngtimer Trophy
We hebben inderdaad een zeer volle agenda voor het weekend van 22 en 23 juli”, aldus algemeen directeur Harry Steegmans. “Karin Kölzer van de Youngtimer Trophy heeft mee haar schouders gezet onder het raceprogramma en dat resulteert in een overvolle paddock, goed gevulde boxen en uiteraard heel wat spektakel op de piste. Van paddockzone nul tot en met zes, met uitzondering vanzone vijf, nemen teams en rijders de plaatsen in. Zo zijn er races voor Youngtimers, toerwagens uit diverse tijdperken, van klein tot groot en uiteraard de wedstrijden van de Belcar Historic Cup. Er staan niet minder dan twaalf sprintraces op het programma, gaande van 25 minuten tot een uur. De kers op de taart wordt zonder meer de demo op zondag van de wagens van het Concours d’élégance.”
 
60 kaarsjes uitblazen 
De rode draad van de Historic Grand Prix anno 2023 is uiteraard de zestigste verjaardag van de Limburgse omloop. En ook dat wordt op vele manieren beleefd.
 

Thierry Boutsen ere-jurylid bij de Concours d’élégance
Thierry Boutsen ere-jurylid bij de Concours d’élégance
Zo zal er een speciale klasse zijn in het traditionele Concours d’élégance, onder de noemer ‘Class of 1963’, maar dit bijzondere evenement, zal in een afzonderlijk persbericht uitvoerig belicht worden. Daarnaast kunnen alle wagens van het productiejaar 1963 en hun inzittenden gratis binnen, evenals alle bezoekers die in het bewuste jaar 1963 geboren zijn. Ook de inwoners van Heusden-Zolder en de kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis van het prachtige spektakel genieten. Kom je met de oldtimer, dan mag je gratis binnen het domein parkeren.
 

Zolder Historic GP 2022
Zolder Historic GP 2022
Maar dat is nog niet alles”, vervolgt Harry Steegmans. “Gedurende het gehele weekend zal het museum, aan de bovenzijde van de hoofdtribune, open zijn voor het publiek. Uiteraard staat ook daar alles in het teken van de zestigste verjaardag van Circuit Zolder. Er wordt aan alle bezoekers ook een uniek krantje uitgedeeld waarin de geschiedenis van 60 jaar Circuit Zolder aan bod komt. Het is als het ware een echt verzamelobject. In het krantje vindt de lezer interviews van Yvette Fontaine, Eddy Joosen, Albert Vanierschot, Tom Vanoppen... Er is ook uitleg bij de namen van de verschillende bochten op het circuit, er staan leuke anekdotes in, een tijdlijn en zoveel meer…

Ondertussen wacht in paddockzone vijf het Concours d’élégance, maar daarover volgt heel wat meer informatie in een tweede persbericht rond deze bijzondere editie van de Historic Grand Prix Circuit Zolder.

Circuit Zolder  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons