van der Horst

Historica Rally de Portugal: Deflandre-Lambert pakken leiding over

Deflandere-Lambert - Porsche 911
Deflandere-Lambert - Porsche 911
De Historica Rally de Portugal is aan zijn derde dag toe en de quasi ongenaakbare thuisrijder Mexia is zijn leiding kwijt aan onze landgenoten Yves Deflandre-Joseph Lambert in een Porsche 911. Een ander Belgisch duo Reuter/Vandevorst staat op een voorlopige derde plaats. Het verschil tussen Deflandre en Mexia bedraagt amper 10,3 punten wat gelijkstaat aan één seconde.
Dirk Van Rompuy - Jens Van Overschelde - Opel Ascona VR Racing
Dirk Van Rompuy - Jens Van Overschelde - Opel Ascona VR Racing
Een pak andere landgenoten kregen met pech af te rekenen. Dirk Van Rompuy en Jens Vanoverschelde mochten de derde dag in hun Ascona van VR Racing aanvangen in derde positie, maar op de verbindingsetappe richting de eerste proef kwam het op de autostrade tot een aanrijding met een hond waardoor ondermeer de radiator zwaar werd geraakt en verder rijden geen optie was. Ook Eric Van Peer en Dominique Holvoet werden niet van technisch pech gevrijwaard, terwijl José Lareppe een pak tijd verloor na een misverstand met zijn co.

Reuter-Vandevorst - Porsche 914
Reuter-Vandevorst - Porsche 914
Deflandre mocht het veld vandaag aanvoeren voor Mexia, Van Rompuy, Reuter en Grosso. Negen proeven verder staat Deflandre nog steeds aan de leiding, maar zijn voorsprong is gekrompen tot een minimum. Van Rompuy moest zoals gezegd de wedstrijd verlaten en zodoende kwam Daniel Reuter post vatten op de derde plaats. Nog Belgen vinden we op de vijfde en zesde plaats met Michel de Cremer en Chavan.

Foto's: Edyy Coppée-Historica Rally de Portugal

 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Historic Rally op donderdag 8 oktober 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons