van der Horst

Historica Rally de Portugal: Michel Decremer & Albert Yannick beste Belgen

Michel Decremer-Yannick Albert - Opel Ascona 400
Michel Decremer-Yannick Albert - Opel Ascona 400
De Historica Rally van Portugal is uiteindelijk toch uitgedraaid in het voor deel van de Portugese thuisrijder Joao Mexia en diens co Nuno Machado in een Porsche 911 uit 1973. De beste en enige overgebleven Belg in de top van het gebeuren was Michel Decremer die tweede werd met zijn Opel Ascona 400 uit 1981. Hij won bovendien ook zijn Klasse.
  • Dreamdrive
Mexia-Machado - Porsche 911
Mexia-Machado - Porsche 911
De Portugees was de eerste leider in de rally, maar werd toen nog op de huid gezeten door onze landgenoten Yves Deflandre, Dirk Van Rompuy, Dominique Holvoet, Etienne Baugnée, Raymond Horgnies, enz.

Dirk Van Rompuy - Jens Van Overschelde - Opel Ascona VR Racing
Dirk Van Rompuy - Jens Van Overschelde - Opel Ascona VR Racing
Nadien nam Deflandre de leiding over van de Portugees, terwijl ook Van Dirk Rompuy en Jens Vanoverschelde in de VR Racing Ascona 2000i met een voorlopige derde plaats hun kop aan het venster kwamen steken. Van Rompuy moest de wedstrijd verlaten na een aanrijding met een hond op de autostrade, terwijl ook Reuter-Vandevorst zich meldden binnen de top 5.

Deflandre kon de slotdag aanvangen met een nipte voorsprong op Mexia en we met Decremer en Chavan nog twee landgenoten binnen de top 5 zagen.

Deflandre-Lambert - Porsche 911
Deflandre-Lambert - Porsche 911
Tijdens die slotdag verloor Defandre de leiding aan thuisrijder Mexia terwijl Chavan een penalty kreeg van 1200 punten en naar de onderste gelederen verhuisde. Op enkele KP’s van het einde moest het duo Deflandre-Lambert echter het strijdtoneel verlaten op een moment dat ze met Mexia in duel waren voor de zege. Ook Decremer kende een schtterende slotdag en kon nog opstomen naar de tweede plaats en won zijn Klasse in de Ascona 400.

Foto's: Eddy Coppée - Historicar Rally de Portugal

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Historic Rally op maandag 12 oktober 2015.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons