van der Horst

Hockenheim 200: De 100 Series by BGDC zetten koers naar de Hockenheimring

Van Woensel/Mertens/Van Egdom - Marc Cars BMW V8
Van Woensel/Mertens/Van Egdom - Marc Cars BMW V8
Ook voor de Hundred Series by BGDC 2022 is de zomervakantie definitief voorbij nu ze weer de piste zullen kiezen ter gelegenheid van de meeting van de Ultimate Cup Series, volgende zaterdag, 17 september, op de Hockenheimring. Met een dertigtal wagens op de startgrid voor een manche die zich strekt over 200 minuten, zal de strijd absoluut totaal zijn…
  • LTF
Zolder, Magny-Cours, Spa… en dan nu Hockenheim! Voor hun grote terugkeer na de zomer zetten de Hundred Series by BGDC hun tenten op bij een ander circuit met prestigieus verleden. Het is synoniem met de Grand Prix van Duitsland in de Formule 1. Ingehuldigd in 1932, telt het circuit vandaag een lengte van 4574 meter, en blijft het een voorbeeldmodel voor zijn genre met het indrukwekkende “Stadion” dat plaats biedt aan niet minder dan 120.000 toeschouwers.
 
Een dertigtal bolides zullen de grid sieren bij deze nieuwe afspraak die georganiseerd wordt over slechts één dag, zaterdag 17 september. Met de kwalificatie in de ochtend, tussen 10u50 en 11u30, en de wedstrijd die staat gepland tussen 16u40 en 20u00, kunnen de teams hun verplaatsing naar Baden-Wurtemberg, in het zuiden van het land, het beste laten renderen.  
 
van der Straeten Ponthoz/Vanspringel -  Marc Cars Ford Focus
van der Straeten Ponthoz/Vanspringel - Marc Cars Ford Focus
Wat de strijd om de zege betreft, daar zal de MARC Focus V8 #2 van Raphaël van der Straten en Nathan Vanspringel, die ruim leiden in de Klasse S+ in het kampioenschap, de degens kruisen met die andere Australische bolide die staat ingeschreven binnen dezelfde klasse: de MARC BMW V8 #66 van Chris Van Woensel, Dirk Mertens en Moritz Van Egdom. Maar er zijn ook de te duchten Porsche 992 GT3 Cup van het Speedlover team: eentje voorzien voor de Nederlandse broers Ferhat en Evren Yondem, die al een goede indruk nalieten tijdens de Spa 100 + 100, en  een ander exemplaar voorzien voor Olivier Dons en Rik Renmans. 
 
Roos/Roos - Porsche Cayman
Roos/Roos - Porsche Cayman
Zoals de gewoonte het wil binnen de Hundred Series by BGDC, vormen de Porsche Cayman een echte bedreiging. Na de eerste drie afspraken van het seizoen is het de Nederlander Mees Roos, die het stuur deelt met zijn broer Maarten, die in het kampioenschap de dans leidt. Zij rijden eveneens in de kleuren van Speedlover. Maar als de #11 de Klasse G+ wil binnenhalen bij afloop van de Hockenheim 200, dan moet die afrekenen met gelijkaardige machines in handen van  Rolph Lietart en Jarne Geussens (#15), evenals met het exemplaar van Robbie Smulders en Paul Geeris (#982). Nog altijd binnen de rangen van de Porsches zien we de aanwezigheid van de oudere 996 GT3 Cup van Johan en Michael Van Peperzeel, die ook onder Nederlandse vlag rijden.
 
Yardy Hoogwerf/Steven Teirlinck - Cupra
Yardy Hoogwerf/Steven Teirlinck - Cupra
Binnen de Klasse E rekent men op de uiteindelijke toppers van de competitie. Op heden wordt de klasse geleid door Caren Burton en Damien Dussoul… die in Duitsland helaas niet van de partij zullen zijn. Dat vormt een gelegenheid voor alle anderen om te scoren. Het betekent dat de strijd zal gaan tussen Yardy Hoogwerf en Steven Teirlinck (Cupra #25), Gunther Van den Hove, Maxim Van den Hove en Wim Bradt (Seat Leon #43), Fabrice Massin en Pierre Léonard (Peugeot RCZ Cup #421) en Manfred Verbeke en Denis Smet (Seat Leon #444). In de Klasse F willen de puntenleiders André en Guillaume Patze (BMW Z4 #94) graag beter doen dan de Seat Leon Supercopa MK2 #27 van Jean-Luc Peigneur en Eric De Boeck.
 
Patrick Van Billoen/Navric De Laet - Honda Civic
Patrick Van Billoen/Navric De Laet - Honda Civic
Heel wat deelnemers opnieuw binnen de Klasse B (2 liters) waar het eerste deel van het seizoen in het voordeel uitdraaide van Yvan Muller, de rijder op de Renault Clio #96! Hij zal het doelwit vormen van een zeer woelig peloton dat is samengesteld uit Patrick Van Billoen en Navric De Laet (Honda Civic #6), Hervé Deger, François Jeukenne en Jérôme Heinen (Renault Clio #37), Christian Franken, Alain De Coninck en Vincent Libbrecht (Honda Civic #53), Nicolas Busschaert, Nicolas Van Zandycke en Olivier Hertsens (Renault Clio #88), de Britten Ricky Coomber en Mark Simmons (Honda Civic #99), Olivier Grevesse, Laurent Tricoche en Julien Ernst (Renault Clio #110), Patrick Asnong, Frédéric Faucon en Gautier Martin (Renault Clio #510), Olivier Debroux, Philippe Ramaekers en Evelyne François (Renault Clio #659), en uiteraard ook de onvermijdelijke  Vauxhall Astra Coupé #777 van Guy Katsers en Philippe Ménage, die dit jaar het geluk niet altijd aan hun zijde hadden.
 
Na hun mooie prestatie in Francorchamps zijn Jimmy Adriaenssens en Ken Peeters weer terug met hun BMW 120d #73 van het Spork Racing Team. Ze zijn ingeschreven in de Klasse D.
 
Rest er nog de Klasse A, waar de huidige aanvoerders, Rogier Van Kuyk en Thomas Leten (Renault Clio #69), zullen trachten om door te gaan op hun elan. Zij nemen het op tegen Marco Van Belle (Honda Civic #13), Eric en Renaud Lambert (Citroën Saxo #67), maar ook tegen Patrick Vander Eecken en Nicolas La Monica (Peugeot 206 #70).
 
U hebt het al begrepen, op de Hockenheimring is er binnen alle geledingen, nog niets op voorhand zeker. Nu rest er ons enkel nog van start te gaan…       

Hundred Series by BGDCDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op woensdag 14 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim 200.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons