van der Horst

Hockenheim: Alessi/Keilwitz kampioen na motorfalen Buhk/Götz – Winst voor Ford GT

Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3
Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3
Diego Alessi en Daniel Keilwitz hebben in de slotwedstrijd van de ADAC GT Masters de titel behaald. Nochtans zag het er na de openingsronde zeer benard uit voor het Italiaans-Duits duo in de Callaway Corvette. De DB Motorsport BMW van Simon Knap tikte de kampioenschapleider rond waardoor Keilwitz als laatste aan een alles of niets inhaalrace kon beginnen. De HTP Motorsport Mercedes van Maxi Buhk en Maxi Götz, de voornaamste uitdager voor de titel, lag inmiddels in tweede stelling en leek dus goed op weg om (na de BES-titel) een tweede kampioenschap in één week tijd binnen te halen. Na 14 ronden sloeg het noodlot echter toe wanneer Buhk de SLS AMG GT3 met motorproblemen moest parkeren. Keilwitz en Alessi konden vervolgens rustig hun Corvette richting finish sturen en slaagden daarin met de bijkomende punten van een nog knappe zesde plaats.
  • STX Motorhomes
Lambda Performance - Ford GT GT3
Lambda Performance - Ford GT GT3
Nadat polesitter Jeroen Bleekemolen (Callaway Corvette #18) het eerste deel van de wedstrijd controleerde, was het na de pitstops de Lambda Performance Ford GT van Frank Kechele en Dominik Schwager die de leiding overnam en net als gisteren opnieuw met de winst ging lopen. Even leek het er op dat de ProSperia C. Abt Racing Audi van fabrieksrijders René Rast en Christopher Mies nog een aanval zou doen op de leider, maar ze werden uiteindelijk tweede op amper +1.379s achterstand. Het podium werd vervolledigd door nog een Abt Racing Audi, zijnde het exemplaar van GT1 wereldkampioen Marcus Winkelhock en Christopher Jöns (+6.079s). Na de drievoudige opgave gisteren pakken de troepen van Christian Abt zo alsnog de titel bij de teams.

De Phoenix Audi van Nico Verdonck en Enzo Ide vertrok vandaag als laatste en werd in de openingsfase ook nog eens rondgetikt door een concurrent. Beide heren gaven niet op en finishten toch nog op een degelijke dertiende plaats. De SaReNi United Camaro GT van ondermeer Oliver Gavin werd 17e, terwijl JRM wederom geen indruk kon maken door met haar twee Nissan GT-R’s 14e en 20e te worden.

Uitslag Race 2
Uitslag Race 2Foto's: ADAC GT MastersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zondag 29 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons