van der Horst

Hockenheim: Makkelijke zege voor Lambda Ford GT – Buhk/Götz winnen terrein in kampioenschap (+ Video)

Lambda Performance - Ford GT GT3
Lambda Performance - Ford GT GT3
De Lambda Performance Ford GT GT3 van Frank Kechele en Dominik Schwager heeft zonder bedreiging de eerste ADAC GT Masters wedstrijd van het weekend gewonnen. Tweede op 7 seconden achterstand werd de HTP Mercedes van het succesduo Buhk/Götz, beide Maxi’s maken daarmee vijf punten van hun achterstand goed op de Callaway Corvette van kampioenschapsleiders Diego Alessi en Daniel Keilwitz. Deze laatsten konden gedurende de wedstrijd nog oprukken van de tiende naar de vijfde stek waardoor ze morgen de allerlaatste wedstrijd van het seizoen aanvatten met een marge van amper 6 punten op de Mercedes van Buhk/Götz. Ook Robert Renauer (Herberth Porsche +9 punten) en de Schubert BMW Z4 GT3 van Dominik Baumann/ Claudia Hurtgen (+23p) maken nog aanspraak op de titel.
Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra #27
Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra #27
Uiteindelijk werd er vandaag niet een volledig uur maar amper 40 minuten geracet. Een spectaculaire crash van de als laatste gestarte RWT Corvette en vervolgens 2 bochten later het over de kop gaan van de Prosperia Audi #26 van Rahel Frey (onder rode vlag!) zorgde voor het opschorten van alle activiteiten voor een goed half uur. Na de herstart achter de Safety Car waren er vooraan niet bijster veel positiewisselingen waar te nemen. Opvallend was wel het collectieve falen van de drie Prosperia C. Abt Racing Audi, ook de R8 LMS ultra van René Rast en Christopher Mies viel uit met mechanische pech en verliest bijgevolg alle aanspraken op de titel.
 
JRM - Nissan GT-R Nismo GT3
JRM - Nissan GT-R Nismo GT3
De Phoenix Audi van Nico Verdonck en Enzo Ide kwam als zeventiende over de meet achter een treintje van twee Callaway Corvette’s met op kop de #18 van Jeroen Bleekemolen, die morgen overigens van op de pole mag starten. Beide JRM Nissans die dit weekend een gastoptreden maken in het kampioenschap, maakten niet bepaald reclame voor hun product door achtiende en negentiende te worden en enkel nog de Yaco Racing Audi achter zich te laten.

Uitslag Race 1
Uitslag Race 1

Stand kampioenschap

 
01.Diego Alessi/ Daniel Keilwitz171
02.Maximilian Götz/ Maximilian Buhk165
03.Robert Renauer162
04.Dominik Baumann/ Claudia Hürtgen148
05.Martin Ragginger142
06.Christopher Mies/ René Rast128
07.Jeroen Den Boer/ Simon Knap126
08.Frank Kechele116
09.Christer Jöns107
10.Markus Winkelhock95Foto's: ADAC GT Masters
Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 28 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons