van der Horst

Hockenheim: Verdonck/Ide aan de start van de finale races

Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3 #2
Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3 #2
Dit weekend kent het ADAC GT Masters kampioenschap zijn ontknoping op het circuit van Hockenheim. Het duo Alessi/Keilwitz (Corvette) staan voorlopig aan de leiding van het kampioenschap maar zowel Renauer/Ragginger (Porsche) als Götz/Buhk (Mercedes) kunnen zich dit weekend tot kampioen kronen. Voor Buhk zou dat een unieke prestatie zijn gezien de Duitser ook al de titel in de Blancpain Endurance Series binnenhaalde. Mathematisch komen ook Baumann/Hürtgen (BMW) en Mies/Rast (Audi) nog in aanmerking voor de titel. Bij de finale races zien wij ook enkele nieuwe namen op de deelnemerslijst verschijnen waaronder een Phoenix Audi voor Enzo Ide en Nico Verdonck.
  • St. Paul
Phoenix Racing - Audi R8 LMS ultra
Phoenix Racing - Audi R8 LMS ultra
Na een tweede opeenvolgende opgave in de Blancpain Endurance Series en met een forfait nieuw forfait voor de FIA GT Series race te Navarra dit weekend, heeft Phoenix Racing een van haar Audi’s ingeschreven voor de ADAC GT finale. De R8 LMS ultra zal bestuurd worden door Enzo Ide met dit keer niet Anthony Kumpen naast hem maar wel Nico Verdonck. Verdonck startte het kampioenschap op de Lambda Ford GT maar werd na enkele races aan de kant gezet om plaats te maken voor Dominik Schwager.

Een andere opmerkelijk gastoptreden is dat van JRM dat twee Nissan GT-R’s inschreef voor Kane/Fannin en Dumbreck/Bell. Afwachten ook of de Camaro GT3 in de bekwame handen van Oliver Gavin en Albert Von Thurn und Taxis voor enig weerwerk kan zorgen, de imposante wagen kan dit weekend voor het eerst gebruik maken van de zachtere 2013-compound van de Yokohama's (tot op heden niet beschikbaar voor 19" velgen).

Foto's: ADAC GT Masters & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op woensdag 25 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons