van der Horst

Hockenheim: Petter Solberg superieur

Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Nadat gisteren op dag 1 de Brit Liam Doran de voorlopige pole veroverde, werd hij vandaag door zijn ploegmaat bij DSRX, de Noor Petter Solberg van zijn troon gestoten. Solberg realiseerde met zijn Citroën DS 3 Supercar twee besttijden en dat bracht hem bovenaan de tabellen en de felbegeerde 16 punten als voorlopige bonus. Dit brengt de Noor virtueel aan de leiding in het WK
WorldRX Hockenheim
WorldRX Hockenheim
Ook de Let Reinis Nitiss wist in de Ford van OlbergsMSE nog voor Doran te eindigen en net als Petter Solberg vertrekt de Fordrijder dus op de pole van de halve finales.

Verder vinden we Liam Doran (Citroën), Johan Kristoffersson (VW Polo), Tanner Foust (VW Polo), Davy Jeanney (Peugeot), Andreas Bakkerud (Ford), Robin Larsson (Audi S1), Toomas Heikkinen (VW Polo), Tord Linnerud (Audi S1), PG Andersson (VW Polo) en Timmy Hansen (Peugeot) terug in de halve finales. De top 3 van beide halve finales gaan door de finale. Opmerkelijk is dat Manfred Stöhl, gisteren nog vierde in de tussenstand, uit de top 12 valt. De Oostenrijker had nogal wat pech op de tweede dag
Timur Timerzyanov - VW Polo Supercar
Timur Timerzyanov - VW Polo Supercar
en eindigde als 14de buiten de halve finales. Net als tweevoudig Europees kampioen Timur Timerzyanov die een koprol maakte en mocht inpakken. Ook Anton Marklund en onze landgenoot Koen Pauwels haalden de halve finales niet.

Op zondag worden de halve finales en de finale afgewerkt.

Foto's: Johnny Loix - Info: Frieda LoixDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 2 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons