van der Horst

Hockenheim: Voorlopige pole voor Liam Doran

Liam Doran - Citroën DS 3 Supercar
Liam Doran - Citroën DS 3 Supercar
Het lijkt bijna een eeuwigheid geleden dat we de Brit Liam Doran tijdens een raceweekend terugvonden in de voorste gelederen. Ondanks het feit dat er nog maar twee van de vier kwalificatieheats achter de rug zijn, ziet het er toch goed uit voor de Britse wildeman die vorig seizoen nog tegen een forse schorsing aanliep.
WorldRX Hockenheim
WorldRX Hockenheim
Hockenheim is de tweede wedstrijd op de WK-kalender en werd pas ter elfder ure toegevoegd in het kader van het DTM-openingsweekend. Een totaalspektakel dus en een prima promotie voor het rallycross, ondanks het feit dat deze proef rijkelijk laat bekend werd en de teams op extra kosten jaagt door het WK op te trekken van 12 naar 13 weekends.


Johan Kristoffersson - VW Polo Supercar
Johan Kristoffersson - VW Polo Supercar
De Zweed Johan Kristoffersson bewees dat zijn overwinning in Portugal tijdens de openingsmanche van het WK geen one shot was, want hij zette met zijn VW Polo van Volkswagen Team Zweden tijdens de eerste kwalificatieheat de snelste chrono op de tabellen voor de Citroën DS 3 van SDRX en gemend door de Brit Doran die als enige op slicks op een zeer gedurfde bandenkeuze gokte. De teammaat van Kristoffersson bij Volkswagen Team Zweden, de Noor Tord Linnerud klokte de derde chrono voor de Fransman Davy Jeanney in de Peugeot 208 van Hansen Motorsport en de OlbergsMSE Ford van de Let Reinis Nitiss. Maar Kristoffersson en zijn ploegmaat Linnerud reden tijdens de tweede heat lek en daardoor kon Doran via winst doorstoten naar de voorlopige pole. Een oerregelmatige Jeanney staat voorlopig tweede voor Nitiss, de verrassende Manfred Stohl en Timmy Hansen.

Davy Jeanney - Citroën DS 3 Supercar
Davy Jeanney - Citroën DS 3 Supercar
Petter Solberg verging het minder goed in de eerste heat, maar via een tweede chrono in de tweede manche kon de regerende wereldkampioen de eerste dag toch afsluiten in zevende positie, net achter Kristoffersson, maar voor de Amerikaanse vedette Tanner Foust, onderweg met de derde VW Polo uit de stal van Marklund Motorsport. Andreas Bakkerud, PG Andersson, Tord Linnerud en Timur Timerzyanov zijn de andere rijders die voorlopig binnen de top 12 zitten die doorgaat naar de halve finales.

Koen Pauwels - Ford Focus Supercar
Koen Pauwels - Ford Focus Supercar
Het seizoen van Anton Marklund met de Audi S1 van Ekström RX lijkt na de pech in Portugal niet van de grond te komen, want ook nu kreeg de Zweed af te rekenen met problemen. Nog enkele andere favorieten  zoals ondermeer Heikkinen, Sandström (vervanger van Ekström wegens DTM verplichtingen) en Larsson zullen tijdens de twee resterende kwalificatieheats een tandje moeten bijsteken om alsnog in de halve finales te belanden. Onze enige Belgische vertegenwoordiger, Koen Pauwels is nog niet onderweg met de nieuwe wagen en staat op een voorlopige 20ste plaats.  

Foto's: Johnny Loix - Info: Frieda LoixDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op vrijdag 1 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons