van der Horst

Hockenheim: Hattrick voor Ekström?

Mattias Ekstrom - Audi S1 Supercar RX
Mattias Ekstrom - Audi S1 Supercar RX
De derde manche van het WK Rallycross wordt dit weekend verreden in het kader van de DTM in Hockenheim. De timing is hierdoor gewijzigd en de rallycrossers doen het nu over drie dagen met twee kwalificatie heats op vrijdag, twee op zaterdag en de finales op zondagmorgen. Kan Ekström een derde zege op rij uit zijn Audi persen, kunnen de VW Polo's hun snelheid bevestigen of komt er oppositie van thuisrijder Timo Scheider die reeds een podium verzilverde tijdens de eerste race van het seizoen?
Johan Kristoffersson - VW Polo SuperCar
Johan Kristoffersson - VW Polo SuperCar
De WK-rijders doen in 2017 opnieuw tweemaal Duitsland aan met Hockenheim en Buxtehude later op het seizoen. 18 vaste WK-rijders, aangevuld met Larsson, Chicherit, Kaczmorski en Münnich zullen uitmaken welke twaalf piloten op zaterdag nog een nachtje hunt tent mogen laten staan. Het is uiteraard uitkijken naar de man in vorm, Mattias Ekström die de eerste twee wedstrijden achter zijn naam zette en hierbij 58 punten scoorde op een maximum van 60; beter kan nauwelijks. Het zat de Zweed wel een beetje mee in Portugal, waar de twee VW Polo's van Kristoffersson en Solberg de snelste wagens op de piste waren, maar de Zweed zijn Noorse teammaat buiten spel zette tijdens de finale die Solberg nooit kon of mocht verliezen.

Sebastien Loeb - Peugeot 208 SuperCar
Sebastien Loeb - Peugeot 208 SuperCar
Wie de race op Hockenheim van vorig seizoen nog vers in het geheugen heeft, weet goed wat er ginds allemaal gebeurde een jaar geleden. (De reportages zijn nog terug te vinden via de website van RallycrossRX en Youtube). Weinig wagens kwamen zonder kleerscheuren uit de finales en er werden hardere tikken uitgedeeld. Dit evenwel zonder gevolg en dat terwijl bepaalde rijders tijdens andere wedstrijden zwart kregen voorgeschoteld voor gelijkaardige incidenten. Er werd geoordeeld met twee maten en twee gewichten.Ekström versus Bakkerud
Ekström versus Bakkerud
Voor Ekström wordt het ook een speciale editie waarin hij net als vorig seizoen zal strijden op twee fronten, zijnde de World RX en de DTM. Vorig jaar won de Zweed, terwijl hij zich een jaar eerder liet vervangen door Edward Sandström die net naast de halve finales pakte.
Timo Scheider - Ford Fiësta Supercar
Timo Scheider - Ford Fiësta Supercar
De Zweedse regerende wereldkampioen is opnieuw torenhoog favoriet, maar laten we zeker de Duitse ex-DTM-rijder Timo Scheider niet vergeten die met zijn Ford in Barcelona tijdens zijn maidentrip al onmiddellijk ging lopen met de tweede plaats na Ekström. De Duitser kende wat pech tijdens de tweede manche in het Portugese Montalegre. Hij aast op revanche in zijn thuiswedstrijd en voor het DTM-publiek dat hem zeer goed kent. Uiteraard zijn er dan ook nog de VW Polo's de Peugeot's 208, de andere Ford's en Audi's met kleppers zoals Solberg, Kristoffersson, Bakkerud, Block, de broertjes Hansen, Loeb, Nitiss, Heikkinen, Timerzyanov, Eriksson, enz. die ook hun eerste overwinning van het seizoen ambiëren.

Foto's: Johnny Loix
Info: Frieda LoixDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op vrijdag 5 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Duitsland.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons