van der Horst

Hockenheim: Voorlopige pole voor Loeb

Sebastien Loeb - Peugeot 208 SuperCar
Sebastien Loeb - Peugeot 208 SuperCar
Voormalig rally kampioen Sebastien Loeb heeft met de Peugeot 208 tijdens de eerste twee kwalificatieheats telkens de snelste chrono op de tabellen gezet en pakt de voorlopige pole in de halve finale. Met een tweede en derde chrono staat een uitstekende Kristoffersson voorlopig op twee met zijn VW Polo voor de broertjes Hansen en de Russische Fordrijder Timur Timerzyanov.
  • Skylimit Events

Petter Solberg - VW Polo SuperCar
Petter Solberg - VW Polo SuperCar
Drie wagens van Hansen Motorsport dus voorlopig binnen de top 4. Thuisrijder en ex DTM ster Timo Scheider staat zesde terwijl de leider in de tussenstand en winnaar in 2016, Mattias Ekström moet tevreden zijn met een 9de stek en dus in de gevarenzone toeft.

Voor Solberg en Bakkerud voorlopig nog geen plaatsje in de halve finales. Beiden kwamen tijdens de start van de tweede heat met elkaar in aanraking en klokten amper de 21ste en 22ste chrono. Hierdoor staan ze voorlopig op de 14de en 19de plaats, terwijl de 12 snelste doorgaan naar de halve finales. Beiden hebben morgen nog twee reeksen te gaan om een en andere opnieuw recht te zetten.

Foto's: Johnny Loix
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op vrijdag 5 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Duitsland.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons