van der Horst

Hockenheim: Nabeschouwing van Dries Vanthoor

Dries Vanthoor was dit weekend weer aan het racen en dat in de voorlaatste manche van de ADAC GT Masters op de Duitse Hockenheimring. In de Montaplast by Land-Motorsport Audi R8 LMS reed Vanthoor een sterk weekend, samen met zijn teamgenoot Ricardo Feller. Het duo kende een zeer mooie inhaalrace op zaterdag met een zesde plek als resultaat en op zondag werd het een tweede plaats, achter de nieuwe kampioenen Patric Niederhauser en Kelvin van der Linde. Die laatste is de teamgenoot waarmee Dries Vanthoor eerder dit seizoen de WK GT-wedstrijd in het Japanse Suzuka won.
  • De Swert Opticiens
Net zoals in de Blancpain Series bestaat een meeting van de ADAC GT Masters uit twee wedstrijden van één uur, waarbij de kwalificatie op zaterdag de startorde van de eerste race bepaalt en die op zondag de startorde van de zondagse race. Op zaterdag reed Feller naar een dertiende plaats in de chronoritten, maar het duo vocht knap terug naar een zesde plaats. Op zondag zette Dries Vanthoor de Audi van Montaplast by Land-Motorsport op een derde plaats op de startgrid, waarna het duo na een perfecte race en een strak uitgevoerde pitstop naar de tweede plaats kon rijden. Voor Vanthoor was het een nieuw podium in de hoogstaande Duitse GT-serie. 

Dries Vanthoor: “We hebben een goed weekend gehad, met een goed resultaat op zaterdag en een zeer mooie tweede plek op zondag. Ik ben vooral blij omdat we door deze resultaten nog kans maken op de titel van vicekampioen, het team, Montaplast by Land-Motorsport nog steeds kampioen bij de teams kan worden en mijn teamgenoot Ricardo Feller nu eerste staat in de klassering bij de Juniors en dus ook de titel kan halen! Afspraak over twee weken op de Sachsenring!” 

Persbericht Dries VanthoorDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in ADAC GT Masters op maandag 16 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheimring ADAC.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons